HAIR

Krullen zonder krultang

30 september 2017

Haarbandje met strik van kant

Seina en ik zijn allebei gek op krullen. Alleen ben ik persoonlijk geen voorstander van warmte apparatuur bij kinderen. Ik vindt het toch wel een beetje zonde van het haar. Zo eens in de zoveel tijd kan het helemaal geen kwaad. Maar je kan natuurlijk ook gemakkelijk zonder warmte apparatuur krullen maken in het haar.

  • Zo kennen jullie vast nog wel van vroeger de reepjes kussensloop.
  • Ook heb ik weleens gezien dat het haar met rietjes werd ingedraaid.
  • Voor een grove krul kan je de donut knot netjes indraaien.

Ik heb deze keer gekozen voor een vlecht. Geen gewone rechte vlecht, maar een die over de breedte van het hele hoofd gaat, van links naar rechts. Dit is in het begin misschien een beetje lastig vlechten omdat je dochter (nichtje of zusje) in het begin even heel schuin moet gaan zitten met haar hoofd.

Moeilijkheidsgraad ☆☆☆☆☆

Wat heb je nodig:

  • Borstel
  • Puntkam
  • Klein elastiekje
  • Paar klemmen

Ik heb Seina haar haar eerst gewassen. Als het haar nog wat vochtig is begin ik met vlechten. Ik maak van tevoren alvast de scheidingen. De eerste scheiding maak ik schuin aan de voorkant, en trek ik naar de zijkant tot ongeveer net voor het oor. Deze pluk (van ongeveer 5cm breed) zet ik vast met en klem. Zorg dat je niet al te brede plukken oppakt. Dan trek ik een scheiding over de breedte van het hoofd, van oor tot oor. Ook deze zet ik vast met een klem. Zo ga ik door totdat ik onder in de nek ben. Ik heb uiteindelijk zes banen over de breedte van het hoofd gemaakt. Ik begin bovenaan met vlechten. Ik volg netjes de banen van links naar rechts, en vlecht aan een stuk door. Ik heb voor een opvlecht gekozen, dit vindt ik makkelijker vlechten en zo kan ik de vlecht wat strakker maken. Omdat de scheidingen horizontaal lopen, vallen er geen scheiding in het haar als ik de vlecht eruit haal.Ik laat Seina een nachtje slapen met de vlecht. Als ik het er de volgende dag uithaal heeft ze echt een hele bos met krullen. Ik ga het haar niet borstelen want dan gaat het pluizen.

Om het kapsel helemaal af te maken gebruik ik alleen nog maar een haarbandje, deze is van zacht elastiek met een zwart strikje van kant erop. Dit haarbandje kan je heel ver uitrekken en zo makkelijk over het kapsel zetten. Het haarbandje is zo zacht dat Seina niet eens meer in de gaten had dat ze er een op had. De haarband is te koop bij Musthave by Nilah Mea, en deze is geschikt voor alle leeftijden. Je shopt de haarband hier

 

~X~Denise

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons Youtube kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blog en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorials Shopaholiek.

DSC_0686

DSC_0688

DSC_0691

DSC_0712

20170919_074552

20170918_155745

20170918_155937

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply