HAIR

French Pull-Through Braid tutorial

18 maart 2017

Vlechten met staartjes

Vorige week vroeg ik welke vlecht jullie graag wilde zien in een vlog, en er kwam een duidelijke voorkeur uit. Super leuk, want deze “vlecht” staat zeker in mijn top 3 als het om vlechten gaat.

Moeilijkheidsgraad ☆☆☆☆☆

Wat heb je nodig:

  • Puntkam
  • Klem
  • Kleine elastiekjes

Deze “vlecht” ziet er lastiger uit dan dat hij is, geloof me ; ) Het zijn eigenlijk allemaal staartjes onder elkaar. Ik gebruik hiervoor kleine doorzichtige (beugel) elastiekjes. Deze elastiekjes zie je bijna niet zitten. Als je geen doorzichtige elastiekjes kan vinden probeer dan zo dicht mogelijk bij de kleur van het haar te blijven.

Ik pak aan de bovenkant een omgekeerde driehoek op, ongeveer 10cm vanaf de haargrens. Bij de haargrens heb je een iets bredere pluk dan waar je het elastiekje in zet. Nu heb je een staartje, dit staartje zet je even vast met een klem. Dan pak je nog pluk haar op, en probeer deze keer ongeveer 5cm haar boven het oor nog niet mee te pakken. Nu heb je twee staartjes onder elkaar. Het eerste staartje deel je door tweeën, en doe je om het staartje wat daaronder zit. Het onderste staartje zet je even naar boven vast met een klem. Deze moet wel tussen de twee plukjes haar door!  Je pakt nog een pluk haar op, (nu met de plukken haar boven het oor erbij) en dan zet je het haar wat je om het staartje heb gedaan samen vast met een nieuwe pluk haar. Nu kan je steeds netjes rechte banen van links naar rechts oppakken voor de staartjes. Dus kort om, Steeds deel je het bovenste staartje in tweeën en die gaat om het staartje wat daaronder zit en die zet je weer vast met een nieuwe pluk haar. Ik ben nu natuurlijk  reuze benieuwd of jullie het thuis hebben uitgeprobeerd. Sturen jullie wel even een foto in de reacties op fb!?!

~ X~ Denise

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons youtube_kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorial Shopaholiek

 

20170316_093016

20170316_092957

20170316_105037

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply