GIRL HAIR Jolanda

Een origineel kerstcadeau: KNOOP & KNOT

12 december 2016

Kies zelf je kapsel!

De kerst komt nu snel dichterbij… de kerstboom staat, de ramen zijn beschilderd en de kaarsjes staan op tafel. Al weken voor de kerst denk ik na over de juiste outfit(s) voor dochterlief. Maar goed dat we een kerstavond, twee kerstdagen en oud/nieuwjaar hebben anders krijgen we al dat moois niet aan. Maar met enkel een mooie outfit, komen we er natuurlijk niet. Daar hoort een extra feestelijk kapsel bij!

Op de doordeweekse dagen kies ik meestal voor een snelle staart of een vlecht. In het weekend vind ik het leuk om wat uit te proberen. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie. Zo kijk ik altijd naar haarcreaties van collega bloggers en naar de modelletjes van de populaire merken. Maar de vraag is altijd, hoe doe ik het zelf?? In Kek Mama spotte ik  twee weken geleden een super leuk en handig boekje genaamd Knoop & Knot. Een prachtig, vrolijk vormgegeven en kleurrijk boekje vol haarstyling ideeën voor meisjes van 2 tot 12 jaar. Er staan vlechten en knotten in van basis tot gevorderd niveau in diverse stijlen met namen als Griekse godin en Ibiza queen. Via duidelijke instructiefoto’s zie je precies hoe je komt tot het juiste eindresultaat. Daar hou ik van! Ik heb het boekje direct besteld. Het is natuurlijk leuk voor jezelf maar ook fantastisch om met de kerst cadeau te geven aan je vriendin die zwanger is van een meisje of aan een meisjesmama/papa. Het boek Knoop & Knot heeft ook een bescheiden prijsje: € 16,95 incl. verzendkosten! En nu, tot en met 21 december zelfs maar €14,95 incl. verzendkosten! Wat een origineel cadeau om te krijgen of te geven!

Maar is het echt zo makkelijk als het beschreven staat? Dat moest ik natuurlijk uitproberen! Het liefst al voor de feestdagen zodat ik geen haarstress heb op eerste kerstdag…  Zondagochtend half 11, samen met Bente kies ik wat leuks uit het boekje. Dat valt nog niet mee! Wat een leuke kids met hippe kapsels staan er in. Ook heel handig; bij veel kapsels  zie ik variatietips waardoor je met een simpele handeling eindeloos kunt variëren of juist twee verschillende kapsels kunt combineren. Het is een genot om door het boekje heen te bladeren wat ook nog vol tips staat voor de verschillende haartypes, wat te doen aan kauwgom in je haar en hoe ga je om met krullend haar. Het kapsel wat we gaan proberen mag natuurlijk extra feestelijk zijn! Het boekje bevat een ‘glamour galerij’ waar super toffe haarcreaties in staan, uitermate geschikt voor de komende feestdagen. Ik volg netjes de stappen in het boekje. Ik sta ervan versteld hoe goed het gaat! Na het eerste kapsel maak ik enkele foto’s en haal ik het weer los. Ik wil nog wat anders proberen. Had ik Knoop & Knot maar eerder ontdekt! Doordat Bente zelf beide kapsels heeft gekozen, lijkt ze ook meer geduld te hebben. Ze wil er immers uitzien als het mooie meisje in het boekje voor ons. Als het klaar is, pakt ze de spiegel erbij en zie ik een enorme smile op haar gezicht! Ik denk dat we nog heel vaak samen boven het boekje zullen zitten om wat moois uit te zoeken… Ze heeft het kapsel voor haar kerstdiner op school al uitgezocht!

Wie ga jij Knoop & Knot cadeau doen? Of hou je het liever zelf?

Info over de schrijfster:

Het boek is geschreven door Tamara Vogels, kapster en moeder van 2 dochters. Vaak werd aan haar gevraagd: hoe maak jij toch die vlecht? Dat kan ik nou nooit! Daarom besloot ze Knoop & Knot te schrijven. Een praktisch doe het zelf boek waarmee je direct aan de slag kunt!

Shop informatie:

Bestel snel, dan kun je net als mij nog een keertje oefenen voor de feestdagen.. en tot/met 21 december geldt de ACTIEPRIJS van € 14,95 incl. verzenden!

Meer informatie over het boekje Knoop & Knot vind je op www.knoopenknot.nl.

Direct bestellen? Dat kan hierKnoop & Knot is tevens bij Bol te bestellen.

 

Outfit Bente: de jurk & legging zijn van het merk Like Flo en de boots zijn van Red-Rag.

 

Kiezen valt nog niet mee… Zie je hoe handig die instructiefoto’s zijn op de linker pagina?

 

 

Bente kijkt hier naar de speciale peuter pagina’s, wat een schatjes…

 

 

 

Het vlechten ging prima, dus we gaan nog even door… kapsel 2!

 

Hier heb ik een combinatie gemaakt van een vlecht en visgraat. Je kunt eindeloos variëren.

 

 

Het boekje wordt feestelijk verpakt! En nu voor €14,95 al in huis.

 

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply