Mandy

Brief aan Barbara en Katja: Moeder van een tienermeid

16 maart 2017

LIEVE BARBARA EN KATJA,

Met een grote glimlach op mijn gezicht heb ik jullie beide blogs gelezen. Want Barbara, wat jij als meisjesmoeder beschrijft in jouw blog, herken ik maar al te goed. Ik heb natuurlijk ook een klein meisje gehad, en dat is voor mijn gevoel nog niet eens zo heel lang geleden. Verkleedpartijtjes en roze nagellakjes, been there, done that ;-)). En net toen Senna haar prinsessenperiode begon te ontgroeien, kwam daar onze kleine baby boy Julian. Inmiddels een eigenwijze kleuter van 4 jaar. En inderdaad Katja, de meeste punten in jouw blog zijn zéér herkenbaar. Vooral dat schreeuwen en gillen in huis; praten doet hij voortdurend en vooral héél erg hard. Ook computerspelletjes als Minecraft en Mario Bros zijn hier favoriet.

  1. Ik weet Katja, dat Seb inmiddels ook een tiener is, maar ik vermoed dat de dagelijkse beslommeringen rondom een tienermeisje toch iets anders verlopen:Alles draait om make-up. Het liefst kijkt ze de hele dag make-up tutorials om te leren contouren en shapen. Haar collectie ‘shapemateriaal’ groeit met de dag en met een bedrevenheid à la Leco smeert ze het op d’r gezicht. Ze heeft wel 20 verschillende kwasten en ze weet exact waar ze haar concealer, bronzer en highlights aan moet brengen. En als ik mezelf ’s ochtends sta te make-uppen met een slaapdronken hoofd, dan kijkt ze me hoofdschuddend aan. Met een blik van ‘Mama, ik weet echt niet waar jij mee bezig bent’.
  2. Vroeger kon ik ’s avonds haar kleding voor de volgende dag al klaarleggen. Als ik dan al naar mijn werk was gegaan, deed ze keurig haar kleding aan en bracht mijn moeder haar naar school. Mooie bij elkaar passende setjes, het liefst nog kousjes en een haarbandje in dezelfde kleur. Nee hoor, ik hoef het niet meer in mijn hoofd te halen om te bepalen wat ze aandoet, dat doet ze liever zelf.
  3. In het weekend ligt ze het liefst de hele dag in de bank in haar giraffen-onesie met haar IPad. Natuurlijk stelt onze diva het op prijs als we haar af en toe een glaasje sap komen brengen en een boterham.
  4. Merkjes. Ineens was het er…. haar fascinatie voor MAC lipstick. Dat deze lipstick best prijzig is en alleen in de grote stad verkrijgbaar, neemt ze maar voor lief. Ze spaart er zelfs voor om zo’n lipstick te kunnen kopen. Wij hoeven alleen maar ‘even’ mee te rijden naar Rotterdam. Ook kleding van Nik & Nik is bij haar favoriet (dat vind ik dan weer minder erg, want dat vind ik zelf ook leuk). Ze weet precies wanneer de nieuwe leveringen uitkomen en heeft inmiddels een speciaal kledingrek op haar slaapkamer voor haar nieuwste aankopen.
  5. Ze heeft een haat-liefde verhouding met haar mobiel. Haar mobieltje heeft een opvallende knalroze kleur en toch raakt ze hem om de haverklap kwijt. Met als gevolg dat we met zijn drieën vaak mopperend op zoek gaan. We struikelen hier over de opladers in huis, want natuurlijk zijn alle apparaten gelijktijdig leeg en moeten ze allemaal weer aan de oplader gelegd worden.
  6. Haar muziekkeuze is niet de mijne zullen we maar zeggen. Ik heb helemaal niks met Nederlandse rapmuziek, maar Senna vindt het prachtig. Ook is ze fan van de meidenband ‘Little Mix’ en worden we meerdere malen per dag getrakteerd op hun nieuwste nummers, uiteraard met de volumeknop op de hoogste stand.
  7. Zichzelf filmen en selfies maken vinden Senna en haar vriendinnen te gek. Ze voorziet een glansrijke vlogcarriere voor zichzelf in de toekomst, maar beseft ook wel dat ze nog flink moet oefenen. Ook de filmpjes op Musical.ly zijn populair. Altijd leuk om jezelf nietsvermoedend op de achtergrond voorbij te zien komen in een weinig flatteuze pose. Thanks honey!
  8. Bae, wjnmk, lyttmab, hfvvj; komen deze afkortingen je bekend voor? Mij wel….
  9. Dat het loslaten in volle gang is ondervind ik elke dag. Ze wil graag af en toe oppassen op haar kleine broertje als ik boodschappen ga doen en ze wil ook wel eens ergens alleen heen fietsen. De zomer komt eraan en net als vorig jaar wil ze met haar vriendinnen naar het zwembad. Ik moet haar loslaten, daardoor geef ik haar meer zelfvertrouwen, maar mijn god wat is dat moeilijk.
  10. Knuffels krijg ik gelukkig nog altijd van haar en hopelijk gaat dat nog een tijdje door. Ik besef dat er een tijd gaat komen dat dit wat minder wordt, maar nu geniet ik nog met volle teugen van mijn lieve grote meid.

 

Nou Katja en Barbara, volgens mij heb ik jullie wel een mooi kijkje gegeven in het leven met mijn tienermeid. Het is weer eens wat anders dan een huis vol stoere mannen of op die roze wolk met drie mooie prinsesjes. En Bar, no worries voor de toekomst, als de tijd daar is groei je er vanzelf in mee!

Tot snel!

Veel Liefs, Mandy

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box
Mandy Stoop
Laatste berichten van Mandy Stoop (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply