Anouk TIPS TRAVEL

Nijntje-kamer in Stayokay Utrecht Centrum

12 mei 2017
nijntje-kamer

In 1955 tekent de Utrechtse Dick Bruna voor het eerst een wit konijn: nijntje. De daaropvolgende jaren leren alle Nederlandse kinderen nijntje kennen en ook ik ben opgegroeid met de boeken en verhalen van nijntje. Dat nijntje tijdloos is, blijkt wel uit het feit dat nijntje vandaag de dag nog steeds enorm populair is. Ook mijn driejarige dochter Norah is gek op het konijntje en dus waren wij zeer opgetogen dat wij werden uitgenodigd voor de feestelijke opening van een heuse nijntje-kamer in Stayokay Utrecht Centrum.

De middag begon met de voorstelling ´nijntje op de fiets´. De aanwezige kinderen werden meegenomen met nijntje op zomervakantie; zo bracht zij een bezoek aan de dierentuin en logeerde bij haar opa en oma. Norah luisterde en keek vol verwondering. Nadat de eerste spanning eraf was, klapte zij enthousiast mee.

Na de voorstelling vertelt de algemeen directeur van Stayokay Marijke Schreiner de geschiedenis van nijntje en Stayokay. Dat nijntje belangrijk is voor Utrecht komt uiteraard ook aan de orde. Het nijntje museum is ´om de hoek´ en een hartstikke leuk uitstapje wanneer je in Stayokay Utrecht Centraal verblijft. Toen het nijntje museum Stayokay benaderde voor een samenwerking hoefde daar uiteraard niet lang over nagedacht te worden. “De nijntje-kamer past bijzonder goed bij de doelgroep ‘gezinnen’ die Stayokay nog meer wil aanspreken. Daarbij is Utrecht natuurlijk het hart van nijntje en Dick Bruna, dus waar anders deze bijzondere kamer te openen dan in deze prachtige stad”, aldus Marijke Schreiner.

Na het officiële gedeelte komt Kim Lian van der Meij ten tonele en opent samen met de levensgroot aanwezige nijntje haar eigen kamer. Met voor iedereen glaasje wortelsap – daar is nijntje tenslotte dol op! – wordt geproost op de opening.

De nijntje-kamer

De vierpersoonskamer in Utrecht is volledig gedecoreerd in nijntje-stijl en voorzien van eigen sanitair en een speelgoedkist met nijntje-spelletjes en -accessoires. Zo vind je in de kamer nijntje-lampen, een nijntje-zitzak, -muurschilderingen, -handdoeken en -beddengoed. Kinderen kunnen hier volop genieten van hun favoriete konijn. Als de avond valt, dromen zij zelfs weg onder een ware nijntje-sterrenhemel.

Op het grote bed leest Kim Lian nog een aantal nijntje verhalen voor. Ook Norah mocht even bij haar zitten en luistert ademloos.

Wat een leuke middag en wat een geweldige kamer!

Boeken

De nijntje-kamer is hier te reserveren vanaf € 129,-. Dit is inclusief opgemaakte bedden, nijntje-douchegel en -shampoo, uitgebreid ontbijt op echt nijntje-servies, een verrassing voor de kinderen en een familie-entreekaart voor het nijntje museum, waarmee je altijd toegang hebt. Een babybedje is op aanvraag beschikbaar.

Win een overnachting

Om kans te maken op 2 overnachtingen inclusief een nijntje-verrassingspakket en een gezinsticket voor het nijntje museum kijk hier. Op 16 mei worden de winnaars bekend gemaakt via de Facebookpagina van nijntje.

Stayokay Utrecht Centrum

Stayokay Utrecht Centrum ligt aan de Neude, het gezelligste en bekendste plein van Utrecht. Naast alle terrasjes liggen ook de Dom, de Oudegracht en de winkelstraten om de hoek. Een betere locatie kun je je haast niet wensen!

Meer foto’s van Anouk op Instagram. Andere blogs van Anouk lees je hier.

nijntje-kamer

nijntje-kamer

nijntje-kamer

nijntje-kamer

nijntje-kamer

Facebook Comments Box
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply