EVENT TIPS

Bezoek LEGO World in de Jaarbeurs Utrecht

13 oktober 2017
LEGO World

WAT GA JIJ DOEN IN DE HERFSTVAKANTIE?

Thijs had nog wel een leuk idee. Hij wilde graag naar LEGO World. Vaste prik is het niet, maar wij zijn de afgelopen jaren een aantal keer naar dit super toffe event geweest. De eerste keer zelfs nog in onze hometown Zwolle. Dit jaar vindt de 17e editie van LEGO World Nederland plaats in de Utrechtse Jaarbeurs van 18 tot en met 24 oktober. De locatie is makkelijk te bereiken, wij gaan met de trein, en mede hierdoor is LEGO World hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie! De toegangsprijs van werelds grootste LEGO evenement is 19,50 euro, waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen.

LEGO World activiteiten 2017

Er vinden dit jaar weer een heleboel bijzondere activiteiten plaats tijdens LEGO World! Het spelen met LEGO stenen zal spannender worden dan ooit, waardoor zowel jong als oud hiervan kan genieten. Zo kunnen de echte waaghalzen de LEGO Star Wars mega tank van wel 12 meter lang gaan bewonderen en de autofanaten kunnen kijken naar de presentatie van de LEGO McLaren racecar. Vervolgens kunnen de LEGO Friends meiden zich wanen in winterse sferen en zo van de ijsberg naar beneden glijden! Wij kijken tot nu toe door jongens ogen naar LEGO World, maar Linde zal deze keer ook mee gaan.

Eén van LEGO’s laatste ontwerpen is de dromentroon waar nog meer spannende dingen rond gaan gebeuren. Ben je meer fan van geprogrammeerde robots of een douche van LEGO steentjes? Maak je dan geen zorgen, want ook die zijn aanwezig dit jaar. Voor diegenen die liever het heft in eigen handen nemen, kan er zelfs meegebouwd worden aan een gigantische politie truck van 2,5 meter hoog.

Wat je ook niet mag missen, is de levensgrote Draak waar stoom uit zijn neus komt en die een indrukwekkend geluid maakt. Tenslotte kunnen de bezoekers van LEGO World hun minifiguren omruilen in de ruilhoek en er kan ook een LEGO Batman film in de bioscoop bekeken worden.

Zo zie je maar weer, alles is mogelijk op LEGO World!

Lego funfacts

  • Wist je dat er ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes vervoeren?
  • Wist je dat er meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
  • Wist je dat er aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
  • Wist je dat er meer dan 40 miljard LEGO minifiguren zijn ontworpen wat hen de grootste populatie van de wereld maakt?
  • Wist je dat je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
  • Wist je dat je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!

Tickets bestel je hier.

  • LEGO Worls LEGO World Lego World LEGO WorldLEGO World

Facebook Comments
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply