SPEELGOED TIPS

Dank u Sinterklaasje!

16 november 2017
Sint

Sinterklaas Kapoentje gooi wat in mijn schoentje… dank u Sinterklaasje! Jaja, was het maar zo´n feest ;-). Als ouders word je toch echt geacht zelf voor goedheiligman te spelen. En dat is waar de schoen soms best een beetje wringt. Wat tja, wat geef je uit? En, hoeveel cadeaus koopt ‘Sint’ per kind? Vragen waar alle ouders een ander antwoord op hebben.

SINT GEKTE

Nog 2 nachtjes slapen en dan komt de beste man weer aan in ons land. En dan begint de Sint gekte ook direct. Wanneer mogen de kinderen hun schoen zetten? Wat doe je erin? Snoep of toch een klein cadeautje? In mijn omgeving hoor ik ook verschillende meningen. De één pakt groots uit met Sinterklaas en verwent de kinderen tot op het bot, terwijl een ander het houdt bij twee kleine cadeautjes in de zak en pepernoten in de schoen. Sommige gezinnen vieren nog amper Sinterklaas, maar leggen pakjes onder de kerstboom. Er is geen goed of fout, ieder zijn ding en traditie. Wel heb ik de laatste jaren gemerkt hoe blij kinderen kunnen zijn met een kleiner of meer praktisch cadeau. Zo liep Thije 2 jaar terug de hele avond te glunderen in zijn nieuwe dino-badjas en was Benthe vorig jaar de koning te rijk met haar eenhoorn-sloffen.

Voor dit jaar heb ik ook wat kleinigheidjes aangeschaft, wat praktische zaken (zoals een Freek Vonk dekbedovertrek voor Thije), maar toch ook wat speelgoed-items. Benthe en Norah zijn momenteel helemaal gek op de Trolls en hadden het telkens over een Troll met wapperend haar met lichtjes erin. Na even googlen begreep ik wat ze bedoelden. De lange roze haren die in allerlei creaties gestyled kunnen worden, hebben een magische uitwerking op de meiden. Toen de pop op de mat viel, snapte ik hun fascinatie nog meer, wat een mooi afgewerkt speelfiguur, alles klopt tot in de details. Ik denk dat de troll garant gaat staan voor veel zusjes-speelplezier. Ik kijk nu al uit naar die blije snoetjes op 5 december!

We zijn benieuwd, hoe gek maken jullie het op 5 december? Of vieren jullie liever Kerst? Praat mee op Facebook!

Als je onze Sint-perikelen wilt volgen, kan dat natuurlijk ook via Instagram, je vindt ons via @anouk_klaassen. Mijn andere blogs kun je hier teruglezen.

sint

Dé Troll

 

Facebook Comments
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply