GIRL HAIR Hanneke

Als je dochter ineens kort haar wil…

22 januari 2018

“MAMA, MAG IK MIJN HAREN KORT?”

Die vraag stelde mijn dochter mij een tijdje terug. We zaten aan tafel en we hadden zojuist geconcludeerd dat mijn twee zoons op korte termijn écht heel nodig naar de kapper moesten. En ook al kwam de vraag niet helemaal uit de lucht vallen (mijn dochter heeft al eerder kort haar gewild én gehad) ik moest toch wel even slikken.

Het is niet eens zo dat ik alleen maar van lange haren houd. Ik vind een leuke bob bij meisjes ook altijd heel gaaf. Aukje heeft dat al twee keer eerder gehad en het stond haar altijd erg leuk. Maar ik kan mij ook nog herinneren dat ik meestal de eerste paar dagen na het knippen een beetje baalde van de beslissing. Bovendien vind ik haar langere haar nu ook heel mooi. Ze heeft een beetje een rode gloed en die zie je extra goed nu. Ook vind ik het leuk om af en toe eens een mooie vlecht of leuke knot te maken. Nu kan dat allemaal nog.

Makkelijk?

Kortere haren betekent niet meteen dat het ook makkelijker is! Tenminste dat vind ik. Het haar van Aukje is vrij dun en kan erg naar voren vallen. Daarom moest ik er iedere dag wel íets mee doen. Dat ze nu gewoon een staart in kan vind ik wel lekker makkelijk eigenlijk. Dan is meteen een beetje meer beschermd tegen de altijd heersende hoofdluis. Hoewel kort haar natuurlijk niet meteen betekent dat je die beestjes oploopt. Ik spoot er in die tijd altijd een laag haarlak overheen.

Besluit

Ik besloot dat Aukje zelf mocht kiezen. Als ze dit echt wilde dan gingen we dat doen. En dus maakte ik ook voor haar een afspraak bij de kapper. Pas op het moment dat ze op de stoel zat, hakte ze definitief de knoop door. En niet met de keuze die ik had verwacht. Toen de kapper vroeg hoe ze het mocht gaan knippen reageerde Aukje vastbesloten:

“Doe maar niet te kort. Ik wil een staart in kunnen. Wel zo makkelijk”. 

 

En écht, ze had het gemogen. Maar stiekem vond ik het op dat moment wel prima.

Wat zou jij doen als je dochter haar lange lokken eraf wil? Laat het weten in een reactie!

Haren

Zo lang waren de haren van mijn dochter inmiddels. Nu is er ‘slechts een cm of 8 af.

haren

En zo kort heeft ze het regelmatig gehad. Dat stond haar toch ook wel heel goed. Wie weet wil ze dat alsnog een keer.

Facebook Comments Box
Hanneke Farber
Laatste berichten van Hanneke Farber (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply