Angelique PERSONAL

Uitslapen met kinderen, forget it!

31 maart 2018

Lekker uitslapen, vergeet het maar. In mijn geval dan. De mijne zijn geen langslapers en hebben ietsjes teveel energie. Net als vanmorgen…

Picture this: vrijdagavond, feestje, drankjes…. nou vooruit, nog één afzakkertje en toch iets te laat naar bed met net een drankje teveel op, want hé: het is weekend en dan doe je dit soort dingen. Moet ook kunnen toch?! Achter de geraniums kunnen we nog lang zat. In mijn achterhoofd heb ik dan toch zoiets van: “ooooo please……. slapen jullie aub een keertje tot een uur of 8”. Is toch niet teveel gevraagd. Toch? Moeders zijn tenslotte ook maar mensen…

Maar nee hoor. Kwart of zes! KWART OVER F*CK*NG 6!!! Dat verzin je toch niet?  Eerst komt de ene luid brullend de kamer in gerend, zodat nummer twee direct uit bed veert en vol enthousiasme mee gilt: “Is het al ochtend????” En gelijk vol wakker he?! Zoals je in de reclames op TV ziet. Dat die kinderen dan zo vrolijk springen op bed en dat ze dan allemaal zo vrolijk zijn met zo’n lachende, niet in de kreukels liggende moeder, zonder ontploft haar. Zo eentje die er beeldig uitzien. Dat dus… Daar kom ik niet bij in de buurt. Ik moet altijd een beetje bijkomen en word altijd een soort van grommend wakker en wil op zo’n moment het liefst de dekens over me heen trekken. En dan heb ik het nog niet over hoe lang het duurt voor de kreukels een beetje uit mijn gezicht getrokken zijn.

Tuurlijk proberen we ze nog even terug te leggen, maar het kwaad is al geschiedt.. ze zijn wakker. En dat zullen we weten ook. Gekleurd en gespeeld moet er worden. En de hongerige maagjes moeten gevuld worden. We sloffen naar beneden, zetten het koffiezet-apparaat aan en beginnen vol goede moed aan de dag.

En om er dan maar een positieve draai aan te geven: we hadden wel een lekkere lange dag.

Fijn weekend en als je een feestje hebt: have fun!

IMG_5674

 

Coverfoto: Shutterstock

 

Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply