Angelique BOEKEN

De leukste Kinderboeken- aug/sept 2018

6 augustus 2018

Lezen is leuk! En goed voor voor je kinderen. Of je nu voorleest of je kind leest zelf: het is allemaal goed!

Vanaf nu laten we ook zo af en toe de allernieuwste boeken voorbij komen die leuk zijn om te lezen met je kids:

unnamed (26)Een vriendin voor opa van Vivan den Hollander

Mila en Tom maken zich zorgen over opa. Hij is zo stil nu zijn broer op wereldreis is. Het zou helpen als hij een nieuwe vriendin zou hebben, maar hoe krijgen ze dat voor elkaar? Samen verzinnen ze allerlei manieren om iemand voor opa te zoeken. Maar al snel ontdekken ze dat het nog niet zo gemakkelijk is om de liefde een handje te helpen..

ISBN: 9789000360703

Je bestelt dit boek o.a. hier.

haasNieuw avontuur van Vos en Haas met hilarische woordspelingen, passend in het thema van de Kinderboekenweek 2018: ‘Vriendschap’.

Vos en Haas
Het maatje van Haas

Pluim heeft twee koffers vol kleren.
Die zijn voor Haas.
Want haar roze jurk is zo uit de mode!
‘Je moet alles passen’, zegt Pluim.
Vos mag er niet bij zijn.
Want jurken passen is iets voor vriendinnen.
En Vos is geen vriendin!
Maar wat is hij dan wel?

Leuk om voor te lezen of om zelf te lezen voor kinderen in groep 3 en 4. ISBN  9789401453097. Je bestelt dit  boek hier.

ivJIJ OOK VAN MIJ  van Vivian den Hollander

Met hartverwarmende illustraties van Dagmar Stam

Lisa en haar broertje Maarten gaan een paar dagen naar het bos met opa en oma. En later mag Jimmy ook nog komen. Lisa heeft het enorm naar haar zin, tot ze ineens haar knuffel kwijt is. Samen met opa zoekt ze overal waar ze geweest zijn. En dan zien ze een jongetje lopen, met de knuffel in zijn armen. Maar wil hij die nog wel teruggeven?

 Dit vrolijke en herkenbare avontuur van Jimmy en Lisa sluit perfect aan bij het kinderboekenweekthema van 2018: ‘Vriendschap’.

ISBN; 9789000360680 Je koop dit boek o.a. hier.

dummieDummie de mummie en de schat van Sohorro van Tosca Menten

De grappigste mummie van Polderdam (en de rest van de wereld) is weer terug!  Tosca Menten ging speciaal voor dit boek op onderzoek uit op dit Caribische eiland en kwam terug met een prachtig, bijzonder en indringend decor voor een verhaal over Egyptisch goud, eeuwenoude plantagegeheimen en een echte piratenschat.

Zon, zee en relaxte muziek? Maashi! Dummie en Goos zijn op Jamaica! Het eiland is prachtig en ze mogen ook nog eens meedoen met een piratenspel rond een geheime schatkist. Maar Dummie wil liever een eigen schat. Hij graaft de ene kuil na de andere, maar vindt niks. Dan stuiten Dummie en Goos per ongeluk op een eeuwenoude schatkaart. Plotseling is Dummie niet meer te houden… Hij moet en zal die schat vinden!

ISBN: 978 90 00 36341 4. Je bestelt dit boek hier.

COVER_Melkwegschool_MATZET.inddDE MELKWEGSCHOOL – NOODLANDING

Kom erbij! Niets is gek…

Het tweede deel van de Melkwegschool-serie is weer intergalactisch goed!

Kelvin is net nieuw op de Melkwegschool, een drijvend ruimtestation vol met buitenaardse kinderen uit het hele universum. En hij is precies op tijd voor het jaarlijkse schoolgala. Kelvin wil dolgraag samen met de lichtgevende Luna naar het gala, maar nu is uitgekomen dat hij eigenlijk geen Mega Supergenie is, maakt hij geen schijn van kans bij haar. Kelvin zal een manier moeten bedenken om Supergaaf te worden, zodat iedereen vergeet dat hij gelogen heeft over zijn intelligentie.
Ondertussen ontsnapt de doorgedraaide wetenschapper Erik Falenheimer uit zijn asteroïde gevangenis, duikt er een leger van Pinions (elke gelijkenis met de MinionsTM berust op puur toeval) op en breekt er een verhitte strijd los om de Melkwegschool van de ondergang te redden.
Een doorsnee dagje school dus eigenlijk.

• Voor fans van De waanzinnige boomhutLeven van een loser en Kapitein Onderbroek
• Herkenbare thema’s als vriendschap, omgaan met verschillen en respect voor elkaar
• Absurde humor, honderden fantastische illustraties en buitenaards leven!

ISBN: 9789000357444 Je shopt het boek hier.

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply