Angelique PERSONAL

50 jaar: hoe vier je dat?

16 maart 2021

Nou…. het liefst niet :). Ik zit er niet persé op te wachten om mijn 50ste verjaardag te vieren. Niet omdat ik 50 nou zo’n ding vind maar meer gewoon het hele gedoe er omheen. Het liefst laat ik het eigenlijk stilletjes voorbij gaan en ga ik lekker uit eten met mijn gezin. Maar ik ben bang dat dat het niet gaat worden.

Het duurt bij mij gelukkig nog even maar het liefst lig ik met mijn verjaardag in een opblaasbaar zwembad bij mijn caravan, al nippend van een lekker flesje bier met een bakje chips. Meer heb ik niet nodig eigenlijk.  Als ik iedereen moet uitnodigen heb ik aan 1 easy up partytent in de tuin niet genoeg en moet ik eigenlijk een locatie gaan zoeken voor een gezellig feestje.

Het kan makkelijker :). Bedrijven die zich richten op babyshowers, verlovingen, trouwerijen, kraamborrels, gender reveals etcetera schieten als paddestoelen uit de grond. De meest extraverte dingen heb ik voorbij zien komen met ladingen ballonnen, perfect gestylde tafels, in kleurthema’s verzorgde lunchtafels en met natuurlijk  de persoon waar het om gaat in de mooiste jurken getogen inclusief bijpassende haardos en make-up. Soms moet ik aan Dynastie denken :).  Hartstikke leuk natuurlijk en enorme instawaardig want reken maar dat er ook fotografen rondlopen op deze party’s.  Bij de BN-ers is dit natuurlijk volledig gesponsord met het idee dat jij je volgende feestje ook bij die organisatie gaat boeken. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Understatement, want het kost echt een hele hoop :). Maar…. dan heb je wel een feestje waar je jaren op terugkijkt.  Als je dat wilt he?! Niks moet…

Je kunt ook denken: weet je wat? Ik ga helemaal niet zoveel geld uitgeven aan een feestje. Mij niet gezien. Ik ga dat geld lekker voor iets anders gebruiken. Een mooi sieraad, die prachtige tas die je al jaren wilt hebben of misschien wil je wel gewoon een vette bikini kopen en daarmee op een hagelwit strand liggen. Op zo’n heerlijk luxe strandbedje met ene cocktail in je hand. Kek zonnebrilletje op. Kan ook he?! Het is tenslotte jouw geld en jouw feestje. Je moet gewoon lekker doen waar je zelf blij van word. Je hoeft het niet voor een ander te doen.

Wil je helemaal geen geld uitgeven? Vind je het allemaal maar overdreven gedoe? Wat denk je van een leuke lunch gewoon lekker bij jou thuis? Nodig je Besties uit en zorg voor lekker eten. Of je dat nou zelf maakt of je laat het bezorgen, dat ligt natuurlijk helemaal aan je budget. Of kijk je dochter of schoondochter aan en vraag of zij de lunch voor je wilt verzorgen zodat jij lekker met je vriendinnen kan kletsen en lekker kan genieten van je verjaardag. En lekker wijntjes kan drinken.  Uiteraard kan dit ook met een diner. Helemaal leuks is het als je toch een soort van thema geeft aan je lunch of diner. Dat kan variëren van Versace – net als Lil Kleine -, pasteltinten, wit of misschien wel gewoon chique of doe eens gek: Glamping. Hoe leuk is dat? Dat iedereen in een soort Flodder outfit langskomt en serveer gewoon lekker hamburgers.

Zo zie je maar. Er is genoeg te verzinnen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat, wat je budget is en met hoeveel mensen je jouw bijzondere dag wilt vieren.  Want ja.. vraag je alleen  vriendinnen of nodig je ook hun partners uit? Dat houdt dan dus in dat de boel wel gelijk verdubbeld. Double the fun. Dat dan weer wel!

Ik heb gelukkig nog even en ik ga er eens goed over nadenken. Wat wil ik nou? Ik ben er nog niet uit. Maar dat het iets met eten is is wel een feit. Net als een gezellig drankje. Dat hoort er ook bij. En mijn gezin vindt het geloof ik wel leuk om een feestje te vieren. Al heb ik ze wel gewaarschuwd dat ik een surpriseparty echt verschrikkelijk ga vinden. Als ik ergens een hekel aan heb dat is het wel dat ik de controle kwijt ben. Vreselijk.

Maar goed: die optie was ik dus nog vergeten te vermelden. Houdt er dus wel rekening mee dat de meeste van dit soort feestjes surprisepartys’ zijn en dat je dus helemaal zelf niks hoeft te regelen…. Of je dat nou leuk gaat vinden of niet 🙂

Liefs, Angelique

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply