Angelique BOEKEN MAMA-INSPIRATIE

Vaderdagtip: Grillmasters en/of 150 restaurants you need to visit

15 juni 2019

Ook zo’n moeite met het vinden van het juiste vaderdagkado? Snap ik. Ieder jaar is het weer een gedoe om wat leuks te vinden voor de allerleukste vader. Want die hebben we natuurlijk allemaal. En we weten ook dat de leukste kado’s voor vaderdag over het algemeen gewoon gekocht worden door ons! Toch? Hier in ieder geval wel.

Overigens ben ik niet perse fan van vaderdag en moederdag, het idee om echt op zo’n dag een kado te moeten geven is niet helemaal mijn ding. Ik ben oprecht altijd weer het meest blij met de knutsels die mijn kinderen bij mij op bed brengen. Dat zijn voor mij de momenten die tellen. Maar goed…. vaak worden er wel kado’s bij gegeven en daar doe ik ook zelf aan mee. Met toch een beetje eigen belang. Waarom?  Omdat als mijn man lekkere gerechten kan maken op de barbecue dan kan ik gewoon lekker aanschuiven en eten! En geloof me: iedere man denkt dat hij kan barbecuen maar vaak komen ze niet verder dan een sateetje, hamburger of worst. Tijd voor wat meer culinairs op die barbecue! En die recepten haal je uit dit boek:

Grillmasters

unnamed-9In dit boek nemen chefs Peter De Clercq en Seppe Nobels je mee op een culinaire wereldreis waarbij koken op vuur centraal staat. Ze introduceren je met meer dan 70 recepten in hun creatieve, gevarieerde en soms ook rebelse kijk op barbecueën.

De recepten in Grillmasters bestaan uit lokale, seizoensgebonden topingrediënten zoals witlof, zeetong, rundvlees en asperges, welke op wereldse wijze worden klaargemaakt. Denk maar aan Thaise salade van geroosterde rode biet, langzaam gegaarde pulled pork of in klei gebakken calvadosappels. Geschikt voor zowel beginnende als iets meer ervaren grillmasters. Je krijgt direct zin om de barbecue tevoorschijn te halen.

– Peter De Clercq – ‘Samen met Seppe wil ik een voortrekker zijn voor een nieuwe, creatievere, gedurfdere vorm van barbecueën. Ik hoop daarom de lezers van dit boek te inspireren om te experimenteren met de extra gelaagdheid die vuurkoken met zich meebrengt’.

 

Je shopt dit boek voor rond de 30 euro. hier.

Nog een leuke boekentip:

Ook een leuk boek voor vader, als het niet zo’n grillmaster is: 150 restaurants you need to visit before you die. Zeker als je man of vriend een echte globetrotter is denk ik dat je hem hier een plezier mee doet. Mits hij af en toe met de creditcard van de zaak kan betalen, want oeps… aan sommige restaurants hangt een leuk prijskaartje. Sowieso een prachtig boek voor op de koffietafel en heel interessant om doorheen te bladeren. En wie weet ben jij toevallig al eens ergens geweest?

9789401454421Food Travel is het nieuwe citytrippen, maar het ultieme restaurant vinden in een metropool is vaak moeilijk en teleurstellend. Enter 150 Restaurants You Need to Visit before You Die: een selectie van de 150 must-visit restaurants overal ter wereld die je een unieke belevenis beloven. Het beste van alle lijstjes in één boek!

Amélie Vincent aka The Foodalist is kind aan huis bij de grootste chefs. Zij selecteerde die plekken die boven de rest van het aanbod uitsteken omwille van hun menu, hun interieur, hun originaliteit, enz. Kortom: ze geeft je de reden waarom je net daar moet boeken. 150 Restaurants You Need to Visit before You Die is de ultieme ‘bucketlist restaurantgids’ en het vervolg op het succesvolle 150 Bars You Need to Visit before You Die.

Je shopt dit boek o.a. hier. voor 26 euro.

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply