Angelique MAMA-INSPIRATIE WONEN

Kunst in je huiskamer: wat kies je?

6 augustus 2021

Het is zover. Nieuw huis? Of heb je net je huis verbouwd?  Dan is alles vaak helemaal naar je zin. De meubels staan op zijn plek. Je tierelantijntjes staat te shinen in je woonkamer. Misschien heb je wel heel gedurfd een tof behangetje geplakt of de muren een leuke kleur geschilderd. Maar dan.. dan zie je toch nog wel aardig wat lege plekken op de muur. Tijd om wat leven in je huis te brengen. Het liefst met kunst, of iets waar je zelf gewoon heel erg blij van gaat worden.

De keuze is reuze

Bij Nikkel-Art.nl vind je enorm veel keuze als het gaat om “iets” voor aan of op de muur.  Van behang tot canvas en van tuinposters tot prachtige posters in mooie lijsten. Zelf heb ik pasgeleden deze gave poster met zwarte lijst gekocht. Ik hou van abstracte kunst, en deze kleuren passen perfect in mijn interieur.  Het bestellen gaat echt heel simpel, een kind kan de was doen. Ik waarschuw je wel:  ik ben uren zoet geweest op de website want er is enorm veel keus. Oneindig veel keus lijkt het wel, maar voor iedereen is wel iets te vinden. Zelfs de glossy art die je tegenwoordig veel ziet vind je hier.

Hoe kies je kunst in je woonkamer?

Zoals ik hierboven al zei vind ik het zelf het allerbelangrijkst dat er iets in de huiskamer hangt wat je zelf gekozen hebt met een bepaalde reden. Kunst is voor iedereen anders en zeer persoonlijk. Vind je het moeilijk en wil je graag advies? Ga dan eens naar een kunsthandelaar, bezoek eens een galerie  en lees je in via internet. Een binnenhuisarchitect zal kunst voor je uitzoeken wat heel mooi in je interieur past, maar bemoei je er wel mee als het je eigen huis is. Je wilt tenslotte geen 13 in een dozijn huiskamer toch? En daarbij is dit alles ook heel prijzig.

Vind je het nog steeds lastig? Check dan de klantenservice van Nikkel-Art. Zij hebben er verstand van en zullen je graag helpen de juiste keuze te maken.

Maak een artwall

Erg hip tegenwoordig is de artwall. Kies verschillende printen en maten kunst of posters in mooie lijsten voor aan je muur uit en hang deze mooi op. Mijn tip is wel: leg alles eerst even uit op de vloer alvorens je te enthousiast gaat boren in de muur. Als het tegenvalt of je wilt dat ene schilderij net op een ander plekje zit je gelijk met lelijke gaten in je muur. Dat wil je niet.

Verzamelen

Kunst in je huis groeit natuurlijk met de jaren. Het is niet zo dat je van de één op de andere dag een heuse kunstcollectie in huis hebt. Dat bouw je rustig op en het ligt natuurlijk aan je budget. Maar kunst hoeft dus niet altijd persé duur te zijn. Als zijn sommige stukken echt investeringen, kunst is er in alle soorten en maten. Loop ook eens kringloopwinkels en check marktplaats. Wat voor de één troep is, is voor jou misschien wel het pareltje aan de muur.

Liefs,

Angelique

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Verrijk je huis met wanddecoratie - ShopaholiekMama 11 augustus 2021 at 12:35

    […] iets leuks aan de muur: kijk naar je interieur en probeer de kleuren terug te laten komen in de wanddecoratie. En kies iets wat jij mooi vindt! Het is tenslotte jouw huis. Kom je er zelf echt niet uit? Laat je […]

  • Leave a Reply