Angelique BABY

45 en zwanger van de 6e: schuldgevoelens

4 november 2017

Het herfstzonnetje schijnt gezellig naar binnen en prachtige kunstwerken van de dikke kruisspinnen vormen een prachtig geheel aan het herfstbeeld. Prachtig, daar kan ik echt van genieten.

Gisteren weer op controle geweest bij de verloskundige, ben al maanden niet meer aangekomen en heb de hele dag door harde buiken. Hoe nuchter mijn verloskundige ook is en ze mij absoluut niet ongerust wilt maken drukte ze toch echt op mijn hart om nu niks meer te doen en vooral veel rust te pakken, want het voelt toch wel erg klein aan. Maar geen zorgen zegt ze, “nee, natuurlijk niet” zeg ik stoer. Zodra ik thuis kwam heb ik de agenda gepakt en dingen weggestreept. Ja sorry lieve familie en vrienden maar de baby gaat voor alles. En daar komt het; schuldgevoelens omdat ik mensen teleurstel denk ik, terwijl iedereen belangrijk voor me is, maar onze baby dan, die is toch ook belangrijk?! Dus sorry… De laatste echo gaf aan dat, zoals het er nu uitziet, de kleine nog geen 5 pond zal zijn bij de geboorte. Advies; hele dag op de bank Netflixen. De mensen die mij kennen weten dat een bank voor mij betekent -alleen te gebruiken bij visite-.

Mijn werk heb ik voorlopig zo goed als neergelegd en ben mijn hobby gaan uitbreiden; interieur styling. Heb zelfs een Instagram account aangemaakt om daar mijn styling te tonen. Moodboards maken, knippen, plakken en fotograferen. Het geeft mij volledige ontspanning en plezier. Maar ook te veel eigenlijk.

Als er dan toch weer verjaardagen voorbij komen ontvang ik appjes of we nog komen of dan toch zeker wel een van ons? Schuldig voelend antwoord ik wederom dat ik in ieder geval moet rusten en manlief het daardoor ook zo ontzettend druk heeft naast zijn zakelijke werk, huishoudelijke werk, kinderen verzorgen en vermaken, klussen, boodschappen en koken etc. hij ook blij is om even op de bank te kunnen hangen of zijn ogen dicht zou kunnen doen.

Herkennen jullie ook dat knagende schuldgevoel?

Dan zie ik het wiegje dat net in elkaar is gezet, ik probeer te bedenken waar ik het hemeltje gelaten heb en aan ons nieuwe kindje wat er in zal gaan liggen, heerlijk zo’n klein mensje straks…welk schuldgevoel?

Liefs, Miranda

Meer lezen over Miranda’s zwangerschap? Klik dan even hier.

Pic: Shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply