BOEKEN Marieke H. PERSONAL

Coronamoe: Langzaam meer vrijheid…

28 april 2020
Coronamoe

Zijn jullie ook al coronamoe of lukt het nog?

Terwijl ik het woord “Coronamoe” typ, moet ik tegelijk glimlachen. Ik zag laatst hoeveel woorden erbij zijn gekomen in deze Coronacrisis (nog zo ééntje). De Corona-hype is on, maar deze is verre van leuk! Koningsdag is voorbij, maar deze dag was voor ons, op de tompoes na, eigenlijk een dag zoals de vele andere dagen. Thuis, thuis thuis…

Ik zag net een berichtje binnen komen van het RIVM dat toch wel hoopgevend is. Minder slachtoffers en minder zieken in Nederland, maar tegelijkertijd weten we dat we er nog lang niet zijn. Wij persoonlijk hebben niet zo veel te klagen, we hebben een huis met een tuin aangrenzend aan een park. We kunnen dus naar buiten! Maar och, er zijn er genoeg die met veel minder moeten doen!

Een aantal beperkingen zijn de afgelopen week iets gevierd. Eén daarvan is dat de kinderen na de meivakantie weer naar school mogen, wel op een aangepaste versie. Ik hoor er verschillende reacties op, laten we zeggen 50/50. Veel ouders zien het nog niet zitten dat hun kinderen naar school gaan. Er zijn denk ik nog te veel vragen over dit virus, er is te veel dat we nog niet weten en dat maakt het beangstigend. Anderen zeggen, heel gemakzuchtig, laten we alsjeblieft naar buiten gaan en het allemaal krijgen, dan zijn we ervan af… Ikzelf vind dat heel erg kort door de bocht, want je zult maar net diegene zijn die het niet redt…

Maar coronamoe… Vandaag nu het regent, is het voor het eerst dat ik heel bewust mijn vrijheid mis. Dit zijn echt van die dagen dat je erop uit trekt. Even wat mensen bezoeken, boodschappen doen, en als het mee zit een leuk evenement bezoeken. Zo zie je hoeveel impact het weer heeft, schijnt de zon, dan heb je overal zin in. Ik wel tenminste! Daarnaast kun je dan in ieder geval met een goed boek in de bank ploffen. Ik heb intussen drie boeken verslonden, ik kan niet tegen niets doen op mijn zonnebed.

Mijn laatste boek “het beste wat ik ooit meemaakte…” (hoe toepasselijk de titel nu;)), was een heerlijke roman waar je lekker op weg kunt drijven. Heerlijk vind ik dat, als een boek je mee kan nemen naar een andere wereld. Lezen jullie veel in deze periode? Zo ja, wij zijn benieuwd naar jullie tips!

Take care, en vooral ‘blijf veilig’!

Facebook Comments Box

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply