Angelique PERSONAL

Een corona-verjaardag of niet?

3 juni 2021

21 juni is het zover. Ik hoop dan de respectabele leeftijd te bereiken van 50 jaar. Als ik ergens van houd is het wel een feestje. Heerlijk om naar feestjes en verjaardagen te gaan en als laatste naar huis te gaan – i know, voor diegene die dit lezen: sorry, ik weet het: ik ben een plakker – maar zeker ook zo leuk om zelf een feestje te geven aangezien dat eigenlijk natuurlijk ook gewoon een beetje hoort bij het bereiken van deze leeftijd: 50. Het is niet niks. Eerlijk gezegd krijg ik het haast mijn strot niet uit. Ik vind het wel oud klinken terwijl ik dat in mijn hoofd eigenlijk helemaal niet ben. Denk ik dan. Waarschijnlijk denken mijn kinderen daar anders over.

Maar goed. Even terug naar de titel. Het zal er toch om hangen. Ga ik zelf een taart bakken met een kant en klare bakmix voor alleen mijn familie of komen er misschien zelfs zes (poeh poeh) mensen – dat is de richtlijn zoals het er nu uitziet – of versoepelen ze nog wat meer? Krijg ik een corona verjaardag of niet? Dat nog niet iedereen gevaccineerd is is zeker! Ik heb namelijk pas een oproep gehad en ik mag begin juni mijn eerste prik halen en half juli pas de tweede. Veel van mijn vrienden zijn jonger en zullen nog ietsje langer geduld moeten hebben met vaccineren.  In mijn hoofd geef ik een heerlijk feest en  heb ik al een enorme feesttaart besteld, want als er iets bij een goede verjaardag hoort dat is het natuurlijk een grote taart! Een feest en een echte feesttaart bestel je natuurlijk ruim van te voren, maar helaas durf ik dat risico nu nog niet helemaal aan. Met pijn in mijn hart heb ik dan ook besloten om mijn feestje toch maar een paar weken op te schuiven en dan alsnog een knalfeest te geven. Om te vieren dat ik 50 ben geworden maar ook zeker om te vieren dat we weer gezellig met elkaar een feestje kunnen bouwen. Dat we elkaar hopelijk tegen die tijd weer kunnen omhelzen.

In de aankomende periode zijn er veel mensen om mij heen jarig. Mijn beste vriendinnen zijn een dag voor mij jarig, mijn oudste zoon, mijn dochter, vader en schoonvader zijn allemaal binnen een paar weken jarig – ik zal van al dat gebak wel een paar kilo aankomen. Je voelt aan alles dat er een moment aan gaat komen dat er weer dingen mogen gaan gebeuren. Dat we weer gewoon bij elkaar kunnen zitten met meer dan 2 mensen, we met elkaar kunnen barbecueën of uit eten gaan. En gezellig drankjes kunnen drinken met elkaar. Wat te denken weer naar de film? We hebben allemaal behoefte om elkaar weer te zien en leuke dingen te doen en vooral die verjaardagen weer eens normaal en uitbundig te kunnen vieren. Want met mij zijn er natuurlijk nog veel meer mensen die op hun 50ste een knalfeest hadden willen geven. Sterker nog: mijn beste vriendin zou trouwen vorig jaar.  Ik zou getuige zijn.  Alles was in kannen en kruiken en toen kwam helaas het trieste nieuws dat het niet zou gaan. Positief als we toen nog waren plande we de hele bruiloft gewoon precies voor een jaar later. Nou… ook dat feestje ging natuurlijk niet door. De hele lol er een beetje af en een nieuwe datum moet nog gepland  worden. Tuurlijk komt dat allemaal wel goed. Maar dat we toe zijn aan een feestje en de mooie dingen in het leven weer kunnen gaan vieren: dat is wel duidelijk.

En je voelt het dus: het is bijna grijpbaar: en het gaat er echt weer aankomen. Het vaccineren gaat als een tierelier op het moment, de coronagevallen lopen terug. Versoepelingen hangen in de lucht. Het kan niet anders dat binnen korte tijd de restaurants weer open gaan en daarna kunnen de cafés hopelijk ook weer snel hun deuren opengooien. Het lijkt een eeuwigheid dat we “uit” gingen.  En wat te denken van al die jongeren: wat zal er voor hun weer een wereld open gaan.

Het eind is in zicht! En al terugkijkend bedenk ik me ook dat voor ons wel mee viel. Ik werkte sowieso thuis en kon voor de kinderen zorgen. We hebben geen corona gevallen in onze directe omgeving gehad gelukkig en vrienden zagen we in minder grote groepen wat ook weer zijn charmes had.

Maar nu op naar een knalfeest! Want die komt er. En er mag zelfs weer gezonden worden dan 🙂

Headerpic: shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sieraden zijn altijd een goed idee - Shopaholiek 2 augustus 2021 at 12:33

    […] dat ik er wel een beetje onderuit kon komen door corona en daarbij had ik aangegeven dat ik mijn 50ste verjaardag eigenlijk te samen met ons 12,5 jarig huwelijk wilde vieren. Gewoon een goed feest. Maar mijn […]

  • Leave a Reply