Angelique PERSONAL

Dingen waar we blij van worden.

1 februari 2021

Laten we het vandaag eens hebben over wat het nou juist is waar we zo blij van worden. De Corona ellende weten we nu wel. Laten we ons eens focussen op de mooie dingen in het leven. Want die zijn er natuurlijk ook zat. We gaan het vandaag eens benoemen. De kleine lichtpuntjes, die liefde. Count your Blessings. Als je goed kijkt zijn er echt genoeg momenten op de dag die leuk zijn. Kinderen zijn zo onbevangen. Zo heb ik thuis – in het begin, inmiddels doe ik het niet meer – ook de meest grappige uitspraken van ze opgeschreven. Kinderen kunnen af en toe zo leuk uit de hoek komen. En soms moet je daar eens even bij stil staan.

Het zijn de kleine dingetjes die je dat gevoel van verliefdheid geven en waar je zo lekker week van kan worden, zeker als het om je kinderen gaat. Vast heel herkenbaar voor iedereen toch?

 1. Die heerlijke ochtend smile als ik het kamertje inloop en ze/hij met een slaperig hoofd en warrige haartjes stralend naar me kijken – hoe is het mogelijk???…. want ik heb tegenwoordig echt wel even tijd nodig om bij trekken, maar zij zien dat blijkbaar anders -. Helaas komt het maar zelden voor dat ik ze wakker moet maken. Meestal maken ze mij wakker.
 2. Laten we even bij de ochtend blijven, maar dan de zondag. Want dan kruipen ze nog even bij ons in bed en kruipen ze zo lekker tegen me aan – wel altijd te vroeg natuurlijk, het zou helemaal hemels zijn als ze dat na 9 uur deden ofzo. In plaats van half 7, 7 uur. Daar kan ik echt nooit aan wennen. Ik ben geen ochtendmens. Ook geen avondmens meer, want in de avond ben ik afgedraaid – .
 3. Een beetje irritant soms, maar stiekem ook wel gezellig. Als we s’avonds op de bank zitten en we horen er eentje de trap aflopen en daarna getrippel op onze nieuwe parketvloer van de Floorhouse. Nog even kroelen als ze zo slaperig zijn op de bank. Heerlijk. Maar huppakee, daarna weer lekker je mandje in. Slapend zijn ze meestal het liefst.
 4. Het gigantische enthousiasme als ze uit de klas komen en ze zien mij bij het hek staan. – Of papa, opa of oma, dat maakt ze eigenlijk niet zo uit, ze zijn niet echt eenkennig-.
 5. Onze doodle Bobbie: niet te doen zo lief. Het is net of er 3 kleine kids rondlopen hier in huis. Hij is echt a part of the family hier in huis, dus hij krijgt ook een plekje in dit rijtje.
 6. Sinterklaas: de leukste tijd met die kleintjes. Hoe ze vol overgave staan te zingen voor de centrale verwarming en echt serieus denken dat er iemand is die voor alle kindjes kadootjes meebrengt. En oooo, wat kun je lekker dreigen dat ze de zak in gaan als ze niet luisteren.
 7. Hun five minutes of fame in de schooluitvoering. Meestal hebben mijn kids een bijrol van 3 woorden maximaal, maar voor mij genoeg om snotterend tussen alle kijkende moeders te staan. Zo schattig.
 8. Als Kris tegen me zegt: “mam… wij hebben verkering he? Waarschijnlijk word ik in groep 3 ingeruild voor een jongere dame en begint hij zich vast voor me te schamen. O bah… moet er nu al niet aan denken.
 9. OK….. confession: ik ben ook echt verliefd op ze als ik ze zie lopen in leuke kleertjes. Als ze naar bed gaan in dat lieve pyjamaatje of als ze verkleed zijn als piraat of prinses, als ze dat nieuwe setje van mijn favoriete merk aanhebben, of die nieuw jeans die hem zo cool staat,  die lekkere mollige beentjes die onder dat hippe jurkje vandaan komen. Is dat erg? Nee toch?
 10. Waarom is die voetbal op zaterdag altijd zo achterlijk vroeg? Maar goed: ik ga wel, want stel je voor dat mijn zoon scoort. Dat zijn natuurlijk ook momentjes die je als moeder niet mag missen. Ik sta meestal het hardst te krijsen. Als je niet beter zou weten zou je denken dat mijn kind inmiddels gescout zou zijn?  Maar nee hoor… ik. ben en blijf zijn grootste fan. Of zijn vader.
 11. Last but not least: TikTok heeft zijn intrede gedaan. Helemaal vertederd kan ik kijken naar mijn dochter die vol overgave danst als een 18-jarige en teksten meezingt waarvan ik denk: huh… wat zeg jij nou? Maar ze is zo onbevangen en trots. En zolang het account privé blijft kan ik er wel mee leven.

Ben ik iets vergeten? Vast wel….. Let me know 🙂

X Angelique

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply