Angelique PERSONAL WONEN

Vloerkleden en spugende honden…

2 februari 2024

Bijna ieder jaar een nieuw kleed nodig?

Spugen jullie honden ook altijd juist op het kleed, in plaats van net ernaast? Herkenbaar? Bij mij dus ook. Ik snap er dan ook niks van. Spuugt dat dan lekker ofzo? Hebben ze dan het idee dat ze op een soort van gras spugen? Anyway…. de mijne spuugt helaas nogal makkelijk en altijd op het kleed. Ik heb er dan ook al talloze versleten. Of tenminste: ik niet. Bob. Onze allerliefste Bob zorgt er wel voor dat ik om de zoveel tijd een nieuw kleed in huis heb, want na een tijdje zijn de plekken niet meer schoon te krijgen helaas.

Het eerste kleed wat ik had was een dure uit zo’n designerwinkel. Een beige vloerkleed. O, zo mooi! En uiteraard helemaal passend bij de rest van het interieur. Mooi materiaal, mooie kleur. Maar toen kwam Bob als pup bij ons binnen. En je raadt het al: dat wollen kleed was voor hem zijn “uitlaatplaats”. Hij pieste er maar wat graag op. En soms kwam de grote boodschap ook nog mee. En ik maar poetsen. Ik kreeg het nog wel redelijk schoon maar die geur bleef maar hangen in het wol. En zoals hierboven al vermeld: mijn lieve jongen heeft ook een zwak maagje, dus hij spuugt ook nog wel eens. Ook altijd op het kleed. Zijn favoriete plek. Ik kan je zeggen: dat geeft venijnige gele plekken, dat in combinatie met de plasvlekken kon echt niet meer. Ik heb het nog een keer chemisch laten reinigen maar dat kostte veel te veel en het spugen bleef, dus hup: eruit. Tijd voor een nieuwe.

Daarna volgde nog een aantal kleden, maar ben ik uiteraard niet meer voor de duurste gegaan, maar heb ik gewoon gekeken naar de prijs: dat ik geen buikpijn krijg als mijn hond spuugt. Want het beestje kan er tenslotte ook niks aan doen. En we zijn vreselijk gek om hem, dus we nemen het met liefde op de koop toe. Ik heb een keer gekozen voor een jutte kleed. Ook echt heel leuk, zeker in de zomer. Maar….. die spuugvlekken krijg je er echt niet uit. Dat blijven echt hele lelijke plekken dus die was er echt weer heel snel uit. Dit kleed was er echt in no time uit. Helaas.

Tussendoor was ik een beetje de weg kwijt: ik heb een kleed met print geprobeerd. Een keer een blauw vloerkleed. En zelfs een keer een ronde. Maar dat was het ook allemaal niet. Ik word onrustig van veel kleur, prints en vormen. Dat ben ik dan zelf ook al snel zat. Dus dat die kleden weer snel de deur uit waren: daar kan ik Bob niet alleen de schuld van geven.

Ik heb, heel stom, ook nog eens een voorkeur voor hele lichte kleden. Dus ik doe het ook een beetje zelf natuurlijk. Want op lichte kleden zie je nou eenmaal alles. Het laatste kleed wat ik had was hoogpolig en synthetisch. Dat bleek op zich best een goede combi te zijn want ik haal de vlekken er eigenlijk best makkelijk uit. Stofzuigen is altijd wat lastiger: ik krijg die kruimels er niet makkelijk uit gezogen. Wel ziet het kleed er na een goede stofzuigbeurt weer direct mooi uit. Maar eerlijk is eerlijk: als je weet hoe vaak erop gespuugd is, loop je er nooit meer overheen met je blote voeten of op je sokken. Tijd voor een nieuwe weer.

Wederom heb ik gekozen voor een licht kleed. Iets minder hoogpolig maar wederom synthetisch, in de hoop dat de vlekken er ook op dit kleed wat makkelijk uit zullen gaan. Ik let ook echt op de prijs: en ik moet zeggen dat ik deze keer een enorm kleed heb gekocht van drie bij vier meter en dat de prijs eigenlijk de doorslag gaf.

Nu maar hopen dat ik hier wat langer plezier van heb. En ach… anders bestel ik gewoon weer een nieuwe 🙂

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply