Angelique TIPS TRAVEL

Weg in eigen land – Vakantie in Zeeland

8 januari 2019

Een uurtje rijden voor ons en we zijn er al. Zodra we de Brouwersdam over rijden krijg ik al zo’n vakantiegevoel. Zeeland! Ik hou ervan.

Zeeland heeft zoveel leuks te bieden. Wij verblijven al jaren in Burgh Haamstede. Denk niet alleen aan de prachtige zandstranden, maar denk ook eens aan de leuke stadjes en dorpjes om Burgh Haamstede heen, zoals Veere, Domburg, Zierikzee, Goes en Middelburg, die allemaal leuke toeristenmarktjes bieden.  Zit jij te denken aan een mini-vakantie in het voorjaar en misschien zelfs wel een zomervakantie in eigen land? Niet te lang rijden en toch dat ultieme vakantiegevoel: denk dan echt eens aan Zeeland.

Als je eenmaal besloten hebt kan ik je zelf natuurlijk de meest leuke hotels, campings of vakantieparken aanbevelen, maar het blijft altijd lekker om de mening van tig anderen te lezen zodat je zeker weet dat je de juiste keus maakt. Zelf check ik altijd Zoover voor ik mijn vakantieplek definitief boek. Uren kan ik zoet zijn met lezen van recensies. Sommige mensen vallen al over een verkeerd geplaatste wc-rol, maar eerlijk is eerlijk: ik kijk toch altijd wat voor “cijfer” een bepaalde accomodatie heeft. Helemaal leuk is het als mensen ook foto’s hebben geplaatst, want dan kun je echt zien hoe alles eruit ziet. Ik heb toch altijd het idee dat de reisorganisaties het allemaal mooier maken dan het is.

Ik vind Landal Duinpark ’t hof van Haamstede echt een top-park. Op fietsafstand van het strand, een enorm klimpark voor alle leeftijden (ook volwassenen),  ’t Zeepe (lopen kudde’s Shetlanders rond), het dorp en een eigen zwembad en diverse speeltuinen op het terrein. Ook vind je daar een redelijk goed geprijsd restaurant en in de zomer een animatieteam. De huisjes zijn echt prachtig en liggen vrijstaand.  Geloof je mij niet? Check gewoon Zoover.  Een 8,3 met 68 reviews, dan mag je wel aannemen dat het park fantastisch is.

Uiteraard is vis eten in Zeeland een must. Probeer het Vissershuis eens en ga dan zeker voor de gebakken slibtongetjes of de roergebakken mosselen. Een feestje! Echt. Of wat denk je van een pizza gebakken in een echte houtoven of een echt Italiaans culinair gerecht bij Il Gallo of een pannenkoek in een heuse molen. Op zo’n vijf minuten afstand vind je attractiepark Neeltje Jans – bij het viszaakje haal je echt de allerlekkerste mosselen en kibbeling -. Neeltje Jans is een educatief themapark in de Oosterschelde over de deltawerken met leuke attracties, een waterpark en natuurlijk zeehondjes. Zeker de moeite waard. Een eilandje verder vind je het Veerse meer. Hier moet je zijn als je watersporten zoals zeilen, surfen en duiken wilt leren. Afgelopen zomer zijn wij gestart met flyboarden. Zeker de wat oudere kids vonden dit een superervaring. Na afloop steek je over via de loopbrug en lunch je in één van de leuke strandtentjes.

Qua campings kun je ook echt je lol op in deze regio. Zelfs hebben we daar ook een stacaravan op een leuke familiecamping in Burgh Haamstede.  In de zomer kun je maar daar dan ook regelmatig in mijn hangmat standaard vinden. Niks zo lekker als lekker lezen in mijn Ibiza hangmat.

En zo kan ik nog wel even doorgaan want Zeeland en met name Burgh Haamstede is echt een toffe vakantiebestemming voor alle leeftijden. Ideaal met kleine kinderen maar ook enorm populair onder tieners. Renesse is bijvoorbeeld voor veel pubers de eerste vakantiebestemming zonder ouders. Anyway.. voor elk wat wils zullen we maar zeggen. Check dus vooraf wel even of je een jongerencamping boekt, want als je op zo’n camping terecht komt kun je een rustige vakantie in je hangmat met een lekker boek echt wel vergeten :). Eigenlijk is het zo dat er meer jeugd zit in Renesse en in Burgh Haamstede vind je wat meer jonge gezinnen.

Het enige wat een beetje mee moet zitten voor een topvakantie in Zeeland is het weer. Want met een zonnetje is alles toch net even wat leuker. En och…. vergeet ik toch nog bijna wat: proef vooral een Zeeuwse bolus. Heerlijke mierzoete kaneelbroodjes, zeker weten dat je het niet bij eentje laat!

Check jij ook altijd je accomodaties voordat je definitief boekt? Laat het weten in een reactie, ik ben benieuwd!

img_5491

Het klimpark in Westenschouwen

img_6085

De alpacaboerderij in Aagtekerke is ook echt een aanrader.

img_6962

Het Veerse meer: daar vind je alle watersporten

img_6910

Flyboarden: mijn kinderen hebben een nieuwe hobby

img_7130

Urenlang spelen op het Zeeuwse strand.

1442b168-0bc3-4760-b2b5-ed147a29649a

Het animatieteam vermaakt de kinderen. Vooral deze zeepglijbaan is altijd favoriet!

b476e711-9842-4327-aefe-6ae6397efa76

Zeeland heeft echt zulke mooie zandstranden!

80dedc9b-bbfc-4ec1-9897-c761619e3fc7

Mosselen van Neeltje Jans

shutterstock_696358762

Het derde huisje in ons “strandhuisje” in de zomer. Ideaal!

 

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply De herfstvakantie komt er aan - Shopaholiek 19 oktober 2021 at 09:33

    […] het nog niet eens gehad over alle leuke strandtenten die de zeeuwse kust rijk is. Of het klimbos in Westenschouwen. Die moet je zeker niet overslaan als je in de buurt van Renesse/Zierikzee zit. Een ervaring op […]

  • Leave a Reply