Angelique PERSONAL

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet: Bril of contactlenzen

24 juni 2021

Toe aan een bril of contactlenzen?

Een paar jaar geleden werd ik door de juf van school opgewacht. Of ik even mee wilde lopen, want ze wilde iets met me bespreken. Kort maar krachtig kwam het er op neer dat mijn zoontje naar de opticien of oogarts moest om zijn ogen te laten checken. De juf had het goed gezien. Het was tijd voor een bril. Ondanks dat het natuurlijk nergens voor nodig is, vond ik het wel sneu voor hem. Maar hij knapte zienderogen – mooie zinspeling trouwens- op. Hij kon gewoon lezen wat de juf op het bord schreef en hij was gewoon oprecht blij met zijn bril.  Overigens was het bij hem heel hard nodig, en schaamde ik me gewoon een beetje dat ik het zelf niet eerder opgemerkt had. Dat had hem waarschijnlijk een hoop gedoe minder op school gescheeld.

Contactlenzen

Toen hij eenmaal naar het voortgezet onderwijs ging wilde hij toch wel erg graag lenzen. Hij is nogal een sportief kind en contactlenzen zijn dan toch handiger en ik denk dat hij er ook wat zelfverzekerder van is geworden uiteindelijk. Pubers zijn nou eenmaal erg met hun uiterlijk bezig en contactlenzen stonden hoog op zijn lijstje. Ik dacht eerlijk gezegd dat hij daar te jong voor was, maar dat was helemaal niet het geval. Het verschilt uiteraard per kind hoe zelfstandig ze zijn. Sommige dragen zelfs al lenzen met 8 jaar. Mijn zoon was 11 en het is vanaf het begin goed gegaan. In de avond, of na het opstaan merk ik wel dat hij toch ook nog steeds graag zijn bril pakt.

Kosten

Qua kosten zijn contactlenzen een stuk goedkoper als je ze online besteld via bijvoorbeeld Lentiamo. Bij kinderen komt het regelmatig voor dat een bril kapot gaat. Of in ons geval: dat de hond hem stuk bijt. Zo zijn er bij ons thuis inmiddels al 3 brillen stuk gebeten door ons harige monster :).  Gebruik je  lenzen, dan  pak je dan toch snel gelijk nieuwe. En zijn ze op: dan zijn ze bij een online bestelling meestal de volgende dag al binnen. Op een nieuwe bril moet je toch wat langer wachten.

Heeft jouw kind al een bril en vraagt hij of zij om lenzen? Ga altijd eerst naar een opticien of oogarts voordat je lenzen gaat bestellen. Het advies is om eerst met daglenzen te beginnen en zo langzaam te wennen. Deze lenzen hebben weinig tot geen verzorging nodig en kun je ’s avonds gewoon weg gooien. Na een tijdje kun je overstappen op weeklenzen of eventueel maandlenzen die je dan bijvoorbeeld met regelmaat thuis kunt laten bezorgen.

Liefs,

Angelique

Headerpic: Shutterstock

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply