MAMA-INSPIRATIE Marieke H. PERSONAL

Corona, waar gaat het heen?

12 oktober 2020

Vanavond weer nieuwe maatregelingen om Corona te lijf te gaan!

Even waren we het kwijt, even konden we weer een beetje onbezorgder over straat, maar sinds een aantal weken is de sfeer rondom corona weer drastisch omgeslagen. Ik voel ook dat mijn lijf weer anders reageert, of dat er toch een soort stress door heen stroomt, alsof het zich nergens veilig voelt, herkennen jullie dat? Ik herkende het bij mezelf weer, het voelt net zoals half maart.

Ik hoor ook genoeg mensen die daar helemaal geen last van hebben. Die ook niet bang zijn om het te krijgen, nou ik zeg jullie eerlijk, ik houd het liever buiten de deur! Wel hoor je nu wel overal de geluiden van “oh die heeft het, of de broer van die…” ga zo maar door. De televisie is ook weer een en al corona, dat het me bijna teveel wordt. Alle praatprogramma’s gaan er weer over. Het is goed, het moet, maar soms wil je ook wel even iets anders!

Als ik eerlijk ben, vond ik dat afgelopen zomer de maatregelingen snel werden terug gedraaid. Dan heb ik het met name over hoe we ons gedroegen tijdens het winkelen. Ik vond het jammer dat de controle bij de winkelwagentjes verdween en al helemaal de schoonmaak ervan. Stond je bij de bakker, groenteboer, slager of visboer, had ik het idee dat mensen toch weer dichter tegen elkaar gingen staan en elkaar niet de ruimte gaven. Alsof het virus al helemaal verdwenen was, terwijl bij mij (en ik denk bij velen) zo’n stemmetje tegen me zei: ‘pas op, het is nog niet voorbij zolang er geen vaccinatie is…’

Maar eigenlijk mag ik helemaal niet klagen… Ondanks de vele vraagtekens die mensen mij voorlegden, heb ik de sprong gemaakt sinds twee weken om in Spanje te zijn. Ondanks dat Spanje ook tot de top drie van Europa hoort, voel ik me hier toch wel heel erg fijn. Natuurlijk mis ik mijn vrienden en familie, maar hé we kunnen facetimen. Dat scheelt echt een hele hoop! Het weer is hier nog echt heel erg fijn. Nog dagelijks lopen de temperaturen op naar 23 tot 25 graden. De zon staat strak aan de hemel, maar is niet meer zo intens warm. Het is eigenlijk de mooiste tijd van het jaar.

Over twee weken kom ik weer naar huis, gewoon met de auto als dat allemaal nog kan, en zal terug komen in een Nederland met weer nieuwe maatregelingen. Het meeste is al een beetje uitgelekt, hoe lang zullen we dit weer vol moeten houden? Ik heb zo’n voor gevoel tot aan het einde van het jaar? Maar goed, schouders er allemaal onder, op naar een betere wereld! Hoe gaan jullie er mee om?

Facebook Comments Box

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Een beetje lief zijn voor elkaar - ShopaholiekMama 21 december 2020 at 22:15

    […] nodig om te zeggen dat mijn kinderen op het gebied van de Nederlandse taal wat achter lopen. Die Corona– tijd heeft dat gemis geen goed gedaan, maar ik kreeg het echt niet voor elkaar om er een […]

  • Leave a Reply