Marieke H. WONEN

Herfst hangt in de lucht!

5 oktober 2022

Het is toch weer even wennen die frissere ochtenden en avonden. Persoonlijk hang ik aan de zomer en kan deze voor mij niet lang genoeg duren. Ik houd van de zon en de warme temperaturen. Natuurlijk hebben alle jaargetijden hun charme, maar je mag zo je voorkeur hebben toch?

Wat bevalt me nou zo aan de zomer?

Dat is ergen een makkie! Ik houd allereerst van de lange dagen! En dan met name de lange zomeravonden. Heerlijk om ’s ochtends te beginnen met een kop koffie buiten, maar ook lekker om lang buiten te kunnen zitten in de avond. Natuurlijk de daarbij horende temperaturen en dan heb ik het over zonnige dagen. Regen sluiten we even buiten;). Wat ik ook zo heerlijk vind, is dat je niet hoeft na te denken over “het wat trek ik aan vandaag”. Vaak is een korte broek en een t-shirt al voldoende. Maar goed de zomer duurt niet eeuwig!

Over naar herfst en winter…

De herfst en de winter komen eraan en hoe kunnen we die nu zo comfortabel mogelijk maken. Ik kijk op tegen de kou, vooral nu ook de gasprijzen nog eens zo omhoog zijn gegaan. Maar goed op kou kunnen we ons kleden en de nieuwe najaarstrends kun je overal al spotten! Thuis gaat bij ons bij de eerst frisse dag de openhaard aan! En eerlijk gezegd heeft dat ook wat. We hebben bij de bouw van ons huis op een aantal dingen extra gelet en daar hebben we gelukkig goed aan gedaan. Ons huis is goed geïsoleerd met onder andere triple glas prijs en we hebben twee houtkachels aangesloten op ons watercircuit in huis. Zo kunnen we onze vloerverwarming en douchewater verwarmen en scheelt het ons iets in de kosten.

Zo zijn er veel voordelen aan het bestuderen van welke beglazing je uit moet kiezen voor een huis, maar moet je ook rekening houden met dubbel glas en de prijs. Dubbel glas prijs was overigens moeilijk om uit te kiezen, ik wist niet dat daar zoveel kleuren in te krijgen waren. Het bepaalt heel erg het uiterlijk aan de buitenkant. Maar ook de inkijk van buiten naar binnen en tegenwoordig ook bescherming tegen UV! Wist je dat je achter glas jezelf ook moet beschermen tegen UV? Vandaar dat ik altijd een dagcreme met factor gebruik. Maar goed dit is weer een heel ander onderwerp;)! Beglazing is afhankelijk van welk glas je uitkiest ook geluidwerend en brandwerend. Zo zijn er veel voordelen aan het bestuderen van welke beglazing je uit moet kiezen voor een huis.

Een van de charmes dus van de herfst en winter is dat ik mezelf zie met een lekker kop warme chocolademelk voor de openhaard achter het glas in het zonnetje. Zo hebben we eigenlijk van alle jaargetijden iets te pakken en geef ik toe dat dit ook best genieten is! Mijn korte broek gaat wel voorlopig de kast in en bereid me voor op de koudere periode die komen gaat!

Hoe bereiden jullie je voor op de koudere dagen?

Facebook Comments Box

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply