Angelique PERSONAL WONEN

Maak je kledingkast lenteklaar

16 maart 2021

Het is er weer tijd voor! De grote voorjaar schoonmaak staat weer voor de deur. Tenminste… zo ging dat vroeger altijd bij mijn ouders thuis. Heel eerlijk gezegd doe ik daar niet zo aan :). Ik ruim altijd wel wat op in huis en schoonmaken.. ach…. daar ben ik eigenlijk gewoon niet zo’n ster in maar het moet natuurlijk wel want ik hou er ook niet van als het een zooitje is. En met kinderen ben je nou eenmaal altijd veel bezig in huis.  Kasten schoonmaken en opnieuw inruimen vind ik dan wel weer heel lekker om te doen. De kledingkasten uitmesten en opnieuw indelen vind ik geen straf en ik kan genieten van een kast die er heerlijk opgeruimd uitziet en zo weet ik ook gelijk weer wat er allemaal nog nodig is qua kleding en schoenen en wat er aangevuld moet worden. Dat geeft een soort rust in mijn hoofd. En het is natuurlijk ook nodig want kinderen groeien zo snel uit hun spulletjes dat je kasten anders in no time overvol zijn en je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik zeg altijd maar zo: beter een paar mooie spullen dan een kast vol troep waarin je niets terug kunt vinden. Dat is namelijk mijn allergrootste ergernis. Dat ik in de ochtend (spits hier in huis)  haast heb en dat ik mijn spullen niet terug kan vinden waar ze horen te liggen. Dat betekend dus dat iemand het gepakt heeft en niet goed teruggelegd heeft of dat de kasten te vol liggen of hangen en dat ik moet zoeken. Kan ik niet tegen. Zeker niet in de ochtend. Zoals ik zei: mijn grootste ergernis. Haalt het slechtste in mij naar boven.

Opruimen die kasten dus! Pas je die gedragen Tommy Hilfiger schoenen niet meer? Gelijk weggooien, bij BENT bestel je online gewoon een paar nieuwe. Die jurkjes die je gekocht hebt in de sale die net wat te klein waren? Die kocht je natuurlijk omdat je dacht dat je af zou vallen maar door Corona zijn er juist kilo’s bij gekomen he?!. Overigens is dit de grootste fout die heel veel vrouwen maken: kleding kopen die eigenlijk iets te strak zit maar dat je dan zelf echt serieus denkt dat je vast wel een paar kilo kan afvallen. Ik kan je vertellen dat de meeste vrouwen hierin niet slagen en dat die kleding blijft hangen. Heb je nog spullen in je kast die je al langer dan een jaar niet gedragen hebt dan ga je die waarschijnlijk nu ook niet meer dragen. Bekijk de items eens goed en kijk of je er toch nog “blij” van word. Is het antwoord ja dan zou ik het gewoon nog even laten hangen maar “voel” je er echt helemaal niks bij? Dan kan je er beter iemand anders blij mee maken. Hang of leg alles wat goed is even opzij. Die spullen kun je later verkopen via marktplaats of Vinted of weggeven aan de kringloop of aan vrienden. Begin daarna met het sorteren van de echte winterspullen. Als je zeker weet dat je die coltruien, sjaals en die snowboots, niet draagt in de lente of zomer (duh!) leg ze dan helemaal op de bovenste plank of stop ze in een grote tas en zet ze op zolder. Je zult zien dat dat al enorm veel rust in de kast geeft.  Een hele strenge regel is overigens wel gelijk een goede: iets nieuws gekocht? Iets anders eruit. Lukt mij ook niet altijd hoor. Maar het houdt wel lekker de balans in de kast.

En kijk echt kritisch naar al je spullen. Heb je echt zoveel nodig? Draag je het echt nog? Is het nog van deze tijd? Misschien heb je wel een bepaalde herinnering bij iets, dat moet je dan ook zeker lekker bewaren.

Voor de kinderkledingkasten geldt natuurlijk precies hetzelfde. Al zullen zij de winterspullen die ze dit seizoen hebben gedragen niet meer passen volgend jaar. Gelukkig kun je veel spullen het hele seizoen dragen en kun je de echte winterspullen gelijk weg doen ( Vinted – Marktplaats – kringloop – tweedehandswinkels of naar vrienden).

Als je alles netjes – het liefst nog op kleur – hebt opgevouwen en terug hebt gehangen dan kun je op je gemak eens inventariseren wat je mist qua kleding en wat je graag wilt aanvullen. Maak een afspraak bij je favoriete winkel en laat je adviseren over het modebeeld en wat bij jou past. Samen met de styliste in de kledingwinkel kun je zo je garderobe een boost geven zodat jij er de hele lente en zomer weer picobello bij loopt!

Liefs, Angelique

Headerpic: shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply