Angelique MAMA-INSPIRATIE

Een beetje hulp bij het ouder worden

3 augustus 2021

Al toen ik klein was zeiden mensen tegen mij: wat kijk je boos? En dan was ik niet boos he?! Vaak was ik dan gewoon geconcentreerd aan het werk op school of ik zat te lezen ofzo. Ik had gewoon altijd een vervelende frons tussen mijn wenkbrauwen. Wij hebben het natuurlijk ook altijd maar druk met de kinderen – en je man – te corrigeren en schoonmaken. Daar trek ik meestal sowieso geen blij gezicht bij. Anyway.. die frons. Ik vond dat altijd een heel vervelend dingetje. Het maakte me altijd bozer dan ik was. En het lijkt wel alsof je eigenlijk chagrijnig bent terwijl dat echt niet zo is. Ik weet ook van mezelf dat ik een expressief gezicht heb en mijn hele gezicht beweegt als ik praat. En misschien ook niet echt hele goede genen als het om rimpels – wat dat zijn het: fronsrimpels – gaat. Maar dat is niet het enige: je hele lijf is aan het veranderen. En dat kan best even wennen zijn.

JE LIJF IS AAN HET VERANDEREN

Met het ouder worden gaat alles hangen behalve je tandvlees. De meest voorkomende behandeling is een ooglidcorrectie. Sind een paar jaar kan ik ineens geen eyeliner meer op doordat ik overhangend vel – klinkt eigenlijk gek – over mijn ooglid heb hangen. Ik zit er over te denken om over een tijdje toch een ooglidcorrectie te gaan doen. Niet perse omdat ik er last van heb maar omdat ik het esthetisch mooier vind. Borsten zijn ook altijd een dingetje. Een borstvergroting heb ik nooit nodig gehad, maar een beetje versteviging zou geen kwaad kunnen. Maar ach…. dat is prima op te lossen met een goede BH.

AAN DE BOTOX

Een paar jaar geleden hoorde ik van mijn vriendin dat zij haar fronsrimpel weg liet spuiten met botox. Daar had ik wel oren naar en ik ben de keer erop met haar mee gegaan om ook mijn frons te laten behandelen. Het prikken viel overigens ontzettend mee! En blij dat ik ermee was. Nog steeds ga ik om de vier maanden naar de kliniek om mijn frons te behandelen. Mijn gezicht heeft hier een veel zachtere uitstraling door gekregen. En op de vraag of ik dan niet gelijk meer zou willen laten behandelen? Nee.. ik persoonlijk niet. Ik vind een rimpeltje hier en daar niet erg. Ouder worden ook niet. Maar ik wil wel graag “vriendelijker” of “zachter” oud worden. Dat effect bereik ik met botox in mijn fronsrimpel.

LIPFILLERS

Het enige wat nog graag eens zou willen is wat vollere lippen. Ook die worden steeds dunner en ik had van nature al dunnere lippen. Een wat vollere lip vind ik ook een gezicht “zachter” maken. En dan heb ik het natuurlijk niet over enorme lippen maar gewoon iets voller. Ik zie alleen vreselijk op tegen de pijn want dat schijnt wel een heel pijnlijk plekje te zijn. Maar ja, we kennen allemaal het gezegde: wie mooi wilt zijn moet pijn lijden 🙂

Zo met de jaren kan ik dus niet meer eerlijk zeggen dat ik helemaal puur natuur ben. En dat is prima. Tot nu toe houd ik het bij wat kleinere ingrepen en gebruik ik goede huidverzorging. Maar wil ik over een jaar wat meer laten doen dan is dat nog steeds prima. Ik ben 50 en hoef echt geen 40 te lijken. Maar ik wil wel graag zelf in de spiegel kijken en tevreden zijn. En voor iedereen ligt die lat anders. En dat is ook helemaal prima!

Liefs, Angelique

Headerpic: Shutterstock

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply