Angelique MAMA-INSPIRATIE SCHOENEN

Slim shoppen in de sale doe je zo:

14 juni 2022

Ook zo’n fan van shoppen in de sale? Wij van de redactie van Shopaholiek zijn er gek op en we zijn er ook goed in. Overigens zijn we ook goed in shoppen in de “gewone” tijd. Daar shop ikzelf sowieso altijd de items die ik perse wil hebben. De zo geheten keypieces die ik perse wil hebben, de items die mijn item “2022” maken, de items die nu dus hip zijn. Deze zomer was dat mijn knalroze broek er zo eentje die ik al heel snel in de kast had hangen. Een echte trend van deze zomer. Maar doe je daar nou slim aan om die in sale te shoppen?

Colourblokken

Colourblokken is echt de trend van dit moment. Het mag lekker knallen. Van knaloranje tot dus mijn favoriete kleur van deze zomer: knalroze. Zo’n roze kleur die bijna pijn aan je ogen doet, maar waar je wel instant vrolijk van kan worden als je hem aantrekt. Bedenk je wel dat zo’n key item meestal maar voor een jaar is. Hooguit draag je hem het jaar erop vast nog wel een keertje, maar dit is dus geen basisitem. Voor veel mensen zou zo’n colourbock item, of een felgekleurd item een kledingstuk zijn die je in de sale koopt! Snap ik. Nadeel van dit soort trends is dat je het lastig weer door kunt verkopen op bijvoorbeeld Vinted en dat het seizoen, als de sale begint, al bijna afgelopen is en je hem dus wat minder vaak kunt dragen dan je je van te voren hebt bedacht. Dat geldt dus ook voor het kopen van bijvoorbeeld chunky sandalen. De kans is groot dat je die maar 1 of 2 seizoenen draagt. Ook dat zijn echte trenditems en moet je dus gewoon lekker veel dragen op het moment dat je ze koopt.

Basic items

In de sale kun je vaak de mooiste items scoren waar je jaren mee kunt doen: de basics. Een goede jeans van je favoriete merk in de sale shoppen is een slimme keuze! Net als dat perfecte witte blousje, een zwart leren jack, een little black dress en een paar mooie laarzen. Items waar je jaren mee doet en als je er zuinig mee bent kun je deze items vaak weer voor bijna dezelfde prijs verkopen. Weet wat je koopt. Maak van te voren een lijstje van wat je echt graag wilt en sla toe als de sale hoog genoeg is voor je. Ik hou dan ook altijd mijn favoriete shops nauwlettend in de gaten tijdens de sale. Volg deze winkels op instagram om altijd op de hoogte te blijven van de acties.

Duurzaam

Een echte slimme trend is duurzaamheid. Verkoop je kleding weer door op Marktplaats of Vinted en investeer dat geld weer in nieuwe kleding. Of neem zelf ook eens een kijkje op deze sites en shop zelf ook voor kleine prijsjes leuke items. Je zult versteld staan hoeveel je er kunt vinden en vaak nog in in nieuwstaat. Heb je zelf ook niet vaak genoeg een miskoop gedaan? De miskoop van iemand anders kan precies de broek of jurk zijn die jij graag had willen hebben maar vorig jaar te duur vond.

Laat je niet verleiden

Maar….. laat je nooit verleiden tot het doen van teveel impulsaankopen. Overal waar te voor staat is niet goed. Ga niet lukraak kopen omdat het sale is. Twijfel je? Loop even een rondje en vraag je echt af: heb ik het nodig en word ik er echt gelukkiger van als ik dit nu koop? Blijft het antwoord steeds ja: gefeliciteerd! Dan heb je waarschijnlijk echt een goede koop gedaan. Maar blijft de twijfel: laat het lekker liggen in de winkel, in plaats van dat het in je kast blijft liggen. Van dat geld kun je vast veel leukere dingen doen!

Shop verstandig in de sale 🙂

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply