Family Marieke UITJE

Een dagje uit ; Madurodam

10 januari 2024

Altijd gezellig om in je vrije tijd een tof uitje te doen met de Kids. Wij werden in de kerstvakantie uitgenodigd door Madurodam voor hun Winterweken.

Deze winter is er zoveel te doen bij madurodam! Het park is magisch aangekleed en verlicht met tienduizenden lampjes, vuurkorven en de warme chocomelk met marshmallows maakt het feestje compleet.

Tijdens vakanties organiseert het park nog altijd extra leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld een speurtocht of schminken. Tevens je de sterren van de hemel dansen tijdens een “silent disco”.

Wij hebben het park al een aantal keren bezicht, en waar wij nu vooral benieuwd naar waren was de nieuwste attractie “De Hollandse Meesters” : spring, klim en klauter dwars door de schilderijen en ren van de ene verwondering in de andere. De Hollandse meesters is de plek waar kunst tot leven komt. Leuk detail is dat dit onderwerp toevallig perfect aansloot op het lesmateriaal waar Lizze de afgelopen periode op school mee aan de slag ging. We bezochten met de klas het rijksmuseum, met kunstwerken van grootheden zoals Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. Zij herkende dus een heleboel van deze meesterstukken in deze leuke leerzame attractie.

Spring in de sterrenballenbak onder de sterrenhemel, zwier aan de parels van het meisje met de parel, dans tussen de tulpen van Leyster en wordt onderdeel van de Nachtwacht. O, en hebben jullie Lizze al in het schilderij van het melkmeisje gespot?

Madurodam is het gehele jaar geopend, en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Trams en bussen stoppen voor het park, en parkeren kan op de madurodam parkeerplaats.

Wij combineren ons dagje Madurodam altijd met een moment op Scheveningen. We parkeren bij Q park Malieveld en nemen daar tram 9 richting Madurodam. Diezelfde tram 9 stopt ook bij Scheveningen. Je betaald 15 euro inclusief 1 tramticket, ieder extra reiziger betaald 1euro. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis mee.

Hopelijk heb ik jullie weer kunnen inspireren, en laat ons dan vooral weten wat jullie er van vonden !

Liefs Marieke

Facebook Comments Box
Marieke
Laatste berichten van Marieke (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply