Anouk PERSONAL

Meisjes met rode haren….

5 juni 2016
roodhaar

Zoals misschien inmiddels wel bekend heeft mijn jongste dochter rode haren, rode krullen zelfs. Ik krijg daar nog steeds dagelijks opmerkingen over (nee ze is niet van de melkboer ;-)), gelukkig over het algemeen leuk en positief. Het is blijkbaar erg bijzonder, rood haar schijnt steeds minder vaak voor te komen – al ken ik in mijn omgeving best veel roodharigen – slechts 2% van de wereldbevolking is gezegend met een natuurlijke rode haardos. En eerlijk is eerlijk, ook ik kijk altijd even om als ik een roodharig kindje zie.

Vroeger, toen mijn eigen roodharige moeder klein was, was het not done rode of oranje kleding aan te trekken wanneer je rood haar had, maar gelukkig leven we nu in een tijd waarin alles kan. Zelf vind ik groen en blauw erg mooi staan bij mijn dochter, maar rood of knalroze trek ik haar ook gerust aan. Hartstikke leuk toch juist! Maar toch is het wel zo dat ik bij het kopen van kleding voor Norah altijd even extra oplet hoe het staat bij haar haren. En dat doe ik bij mijn andere twee kinderen veel minder.
Ook hebben roodharigen meestal een lichte huid, vaak ook nog met sproetjes. Super mooi! De sproeten heeft Norah nog niet, maar wellicht komt dat in de toekomst nog. Belangrijk is natuurlijk wel om goed te smeren in de zon, verbranden gaat bij de meeste roodharigen extra snel.

Wisten jullie trouwens dat een heuse roodharigen dag bestaat? Deze wordt elk jaar in september gehouden in Breda, meer info daarover vind je hier. Denk dat ik met mijn moeder en dochter maar eens een kijkje moet gaan nemen daar. Al zal ik vast wel uit de toon vallen als brunette 😉

Verkoopinformatie

  • Kobaltblauw jurkje van Waaaw
  • Rood vestje Tumble ’n Dry
  • Het tulejurkje is van een oudere collectie van Dress Like Flo en vast nog wel te vinden via marktplaats
1

Waaaw in blauw!

IMG_5429 (2)

Van rood is ze zelf blijkbaar toch niet zo gecharmeerd…


Facebook Comments
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply