BOY OOTD

Wetenschapper of brandweerman?

21 juni 2016

Bodhi in Nik & Nik

De knappe jongen op deze foto heet Bodhi. Hij is het zoontje van mijn vriendin en hij is bevriend met Senna. Ze zitten naast elkaar in de klas en als Senna iets niet begrijpt, dan helpt hij haar. Want hij heeft iets bijzonders; Bodhi is namelijk ontzettend slim. En natuurlijk zijn wel meer kinderen heel slim en hebben alle kinderen iets wat ze speciaal en uniek maakt. En toch ken ik geen een kind zoals Bodhi. Twee jaar geleden ging hij met zijn moeder naar de oogarts. Hij wist zoveel te vertellen over het menselijk lichaam, dat de oogarts een aantal collega’s erbij haalde om naar dit slimme kind te komen luisteren. Hij weet ook heel veel te vertellen over het sterrenstelsel. Hij volgt zelfs extra lessen ‘sterrenstof ‘. Hij schrijft complete werkstukken en presentaties en niet omdat het moet voor school, maar omdat hij het leuk vindt. Sommige jongens vinden het leuk om te voetballen of te gamen en Bodhi is altijd op zoek naar antwoorden op de moeilijkste vragen.

Het shirt van Nik & Nik met de tekst ‘Anthropologist, scientist, biologist or maybe a fireman’ is natuurlijk bij Bodhi op het lijf geschreven. Het past bij zijn persoonlijkheid en je begrijpt dat dit zijn favoriete shirt is. Zijn moeder zei dat hij dolblij was toen hij het shirt uit de doos haalde. Toen hij onlangs naar de Klokhuis vragendag ging in het Nemo Science Center wist hij dan ook zeker; dit shirt doe ik aan! Hij heeft in zijn mooie, nieuwe shirt een aantal wetenschappers gesproken en al zijn vragen kunnen stellen. En natuurlijk werd zijn gave t-shirt daar ook opgemerkt!

Er zit ook nog een mooie boodschap achter. Als je iets doet wat bij je past en als je maar gelukkig wordt, dan maakt het helemaal niks uit wat je later wilt worden. Of dat nu wetenschapper is of brandweerman. En met Bodhi gaat dat helemaal goed komen, dat weet ik zeker!

Informatie:

Bodhi is 1.48 m lang en draagt het shirt in maat 152

De broek is van Name it en hij draagt maat 146

Nik and NikName-itNik and NikNik and Nik

 

 

Facebook Comments Box
Mandy Stoop
Laatste berichten van Mandy Stoop (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply