Anouk PERSONAL TIPS TRAVEL

Hoera het is krokusvakantie en dat betekent… Skiën!

23 februari 2017

Skiën in de krokusvakantie

Hoera het is krokusvakantie!… En dat is voor ons bij uitstek dé vakantie om op wintersport te gaan. Zelf ben ik niet opgegroeid met het fenomeen wintersport, maar toen ik manlief heel wat jaartjes geleden leerde kennen, moest en zou ik mee op vakantie naar de sneeuw. Met zijn hele familie wel te verstaan. Daar stond ik dan, als 21-jarige in de sneeuw in Oostenrijk terwijl ik nog nooit van mijn leven op de lange latten had gestaan (1 stuntelig oefenmiddagje in Zoetermeer buiten beschouwing gelaten) tussen een hele familie van enorme goede ervaren skiërs en snowboarders. Het werd dus lessen voor mij en dat vond ik verschrikkelijk. Zoals ik al had kunnen denken werd de ene klunzige actie opgevolgd door de volgende valpartij. Nee, skiën, daar was ik duidelijk niet voor in de wieg gelegd.
Maar met een man die zijn wintersportvakanties echt niet op ging geven, heb ik toch doorgezet (ik beken, het après-skiën heeft daar zeer zeker aan meegeholpen) en inmiddels kom ik gelukkig prima de berg af. Een die-hard skiër zal ik nooit worden, rustig van koffietentje naar koffietentje is voor mij voldoende, maar ik hou enorm van de sfeer er omheen. De heerlijke warme choco mit schlag, de kou in combinatie met een heerlijk zonnetje en natuurlijk de foute muziek die uit de speakers schalt.
Mijn oudste twee kinderen skiën (8 en 6) inmiddels al een aantal jaar. Zodra ze oud genoeg waren gingen ze op les en gelukkig vonden zij dit altijd prima en niet zo verschrikkelijk als hun moeder vroeger. Vaak zitten er meerdere Nederlandse kinderen in een klasje en dat maakt het alleen maar gezellig.
Thije en Benthe kunnen makkelijk mee tochtjes maken met de familie en skiën hun moeder inmiddels voorbij. Dit jaar maar eens kijken of Norah al op de lange latten wil…

Tips:

  • Neem thuis vast een paar lessen bij een in- of outdoor skischool. Hierdoor kan je kind wellicht net in een wat hoger klasje beginnen op de wintersportbestemming.
  • Kijk van te voren of er een skischool op je wintersportbestemming is en wat voor lessen zij aanbieden.
  • Onmisbaar en wettelijk verplicht in de meeste landen is het dragen van een skihelm.
  • Zorg voor een item waar je je kind goed aan kunt herkennen, bijvoorbeeld een felle jas of een gekke helm-hoes (zo hadden wij vorig jaar een rendier en een panda om naar uit te kijken ;-))
  • Oefen voordat de les begint alvast een keer de lift met de kinderen. Dit is vaak in ieder gebied net even anders en kan voor kinderen spannend zijn.
  • Met thermo-ondergoed aan blijven je kinderen lekker warm.

En als laatste tip, geniet en maak veel foto’s! Fijne vakantie!

Liefs Anouk

Wil je meer blogs van Anouk lezen? Klik dan hier.
Ook kun je haar en haar kids volgen op Instagram: @anouk_klaassen

skiën

Ons ‘rendier’ vorig jaar

skiën

En onze ‘panda’!

skiën

Fijne vakantie!

 

Facebook Comments
Anouk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply