HAIR

Upside down braids into buns tutorial

3 januari 2017

Braids: Onderste-boven-vlechten met knotjes

Wij zijn er dol op: knotjes en braids, ofwel vlechten. En we kennen ze in veel verschillende soorten. Deze keer hebben wij gekozen voor twee vlechten achterop het hoofd en vanuit daar een “messy” knotje.

Moeilijkheidsgraad ☆☆☆☆☆

Wat heb je nodig:

  • Puntkam
  • Twee klemmen
  • Twee elastieken
  • Schuifspeldjes
  • Eventueel haarlak

Je maakt eerst een middenscheiding tot aan de nek. Zet één kant even vast met een klem. Dan maak je een scheiding over de breedte van het hoofd van bovenaf tot ongeveer boven het oor. De voorkant zet je ook vast met een klem, de onderkant laat je los hangen want dat ga je vlechten. Nu moet je zelf even kijken hoe je het beste de achterkant omhoog gaat vlechten, ik laat Seina meestal even kleuren aan de salontafel zodat ze vanzelf al met haar hoofd wat meer naar voren hangt. Maar misschien vindt jou “model” het niet erg om even onderste boven te hangen met haar hoofd zodat je het makkelijker kan vlechten. Ik heb voor een outside vlecht gekozen, doordat je de plukjes steeds aan de onderkant erbij doet krijg je de vlecht duidelijk te zien op het hoofd. Je vlecht het door tot dat je bij de scheiding bovenop bent. Nu pak je de voorkant erbij en doe je die samen in een staart. Dit doe je aan de andere kant precies hetzelfde. Het haar wat uit de staart hangt heb ik losjes gedraaid en om het elastiek gewikkeld, ik heb het tussen door wel steeds vast gezet met schuifspeldjes zo voorkom je dat het knotje uitzakt.

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons Youtube kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorials Shopaholiek.

De kleding die Seina draagt is van Quapi, check voor meer info de website van Quapi.

~X~ Denise

 

braids

braids

braids

braids

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply