HAIR

Opvlecht met wraphaarband tutorial

8 juni 2017

Dutch Braid

Vanavond laat ik jullie een basis vlecht zien. De outside vlecht, oftewel de ingevlochten opvlecht. Of je er nou één maakt of twee, naar links of naar echts vlecht. Deze vlecht blijft gewoon leuk. Ik heb deze keer de vlecht schuin aan de zijkant gemaakt.

Moeilijkheidsgraad ☆☆☆☆

Wat heb je nodig:

  • Borstel
  • Klein elastiekje
  • Evt lak
  • Haarband

Ik borstel het haar eerst naar de kant waar ik de vlecht wil hebben. Ik pak een pluk haar op waar ik wil gaan beginnen met de vlecht, deze pluk verdeel ik in drie gelijke plukken. Ik doe eerst de meest rechter pluk onderdoor naar het midden, dan de meest linker pluk onderdoor naar het midden. Als je dat doet gaat eigenlijk vanzelf al de middelste pluk over de linker pluk heen, je pakt er een plukje haar bij van de zijkant en deze gaat samen met de buitenste pluk van de vlecht onderdoor naar het midden. Je pakt bij elke slag een plukje haar van de zijkant erbij, en zo vlecht je door tot je al het haar hebt opgenomen. Doordat ik de vlecht schuin aan de zijkant heb gemaakt kan ik er een leuke haarband in doen. Deze haarband noemen we een wraphaarband. Het is een recht stuk stof met een heel dun ijzerdraad erin. Deze is echt super handig, zo kan je hem buigen in alle vormen en maten. Je hoeft de haarband niet over het hoofd te trekken en zo gaat het mooie kapsel ook niet door de war. Doordat het een recht stuk is begin ik met ongeveer het midden van de haarband achter in de nek en vouw ik de uiteindes een beetje schuin aan de bovenkant (aan de andere kant van waar de vlecht is begonnen) naar elkaar toe. Ik draai deze uiteindes om elkaar heen. Dit blijft echt goed zitten door de stevigheid van het ijzerdraad. Deze wraphaarband is van Nosah en shop je hier

~X~ Denise

Samen met Seina maak ik de vlogs die je via ons youtube_kanaal (vergeet je niet te abonneren) kunt zien. Wil je al mijn blogs en hairtutorials eens rustig teruglezen? Klik dan even hier: Hair tutorial Shopaholiek

20170501_151506

20170501_151404

20170501_151336

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply