Angelique BABY

45 en zwanger van de 6e: Sporten

11 oktober 2017

En dan ben je 30 weken zwanger en realiseer ik me dat ik nog maar 10 weken voor de bevalling sta en nauwelijks aan beweging heb gedaan. Wat gaat de tijd toch snel als je een groot gezin hebt en je werk en je altijd volle agenda hebt. Daarom ben ik begonnen met zwangerschapszwemmen, echt heerlijk om met die dikke toeter in het water te drijven en aan een buis te hangen. Ik raad het iedereen aan. Het water is lekker warm en je hoeft niks. Beetje kletsen met andere (toekomstige) moeders en ze verbaasd laten staan dat dit ons zesde kindje word.

Lange vakantie gehad, elke dag uit eten dus ik zal wel lekker bijgekomen zijn in gewicht. Tijdens deze vakantie met 40 graden gemiddeld, had ik het vaak erg benauwd en kreeg ik mijn ademhaling niet meer onder controle waardoor ik meestal aan het hyperventileren was en daardoor weer in paniek raakte omdat het voelde of ik geen lucht meer kreeg en ter plekke dood neer zou vallen. Waarom hebben ze hier geen yogalessen op het vakantieoord vroeg ik me af. Voor ik zwanger was vond je me bijna dagelijks in de sportschool, vooral hot hatha yoga en hot yin yang yoga waren favoriet, dat betekent yoga in 40 graden. Maar dat is niet echt prettig als je zwanger bent dus ik heb daar al maanden geen voet over de drempel gezet helaas.

Toch heb ik opeens de enorme behoefte om aan het einde van de zwangerschap tot een Zen punt te komen en mijn rust en ademhalingstechnieken weer bij te spijkeren, zodat ik tijdens de bevalling mijn hoofd er bij kan houden i.p.v. alleen maar de pijn te ervaren en manlief zijn handen fijn te knijpen. Ik heb mijn yoga lerares gebeld en ze komt nu één x in de 2 weken bij mij thuis privé zwangerschapsyoga geven, hoe luxe is dat? Ik denk dat ik ook maar een yoga mat en een yoga kussen ga bestellen. Heel bijzonder om dit thuis te doen, stilte, wierook, rust…adem in, adem uit en jij begint vrolijk te spartelen in mijn buik.

Liefs, Miranda

Meer lezen over Miranda’s zwangerschap? Klik dan even hier.

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply