Angelique BABY

45 en zwanger van de 6e: Jongen of een meisje?

23 oktober 2017

Als iedereen bekomen is van onze grote verrassing dat we een kindje krijgen, vrienden, familie en kennissen, volgt hun vraag; “willen jullie weten of het een jongen of een meisje wordt?” Ja, absoluut, zonder twijfel. Waarom? Omdat ik graag gericht spulletjes wil kopen voor de kleine, ik ben zelf nogal praktisch ingesteld. Bijna iedereen denkt een meisje, maar ik denk een jongen. Eerst 3 meiden en voor de goede balans 3 jongens. Wat het ook zijn zal, het zal met liefde en warmte ontvangen worden in ons grote gezin. Zachtjes voel ik je al bubbelen in mijn buik. Herkenbaar omdat je natuurlijk al het 6e kindje bent, kleintje.

Vandaag heb ik mezelf een babybelketting cadeau gedaan, dat heb ik altijd zo leuk gevonden, licht getinkel als ik loop. Jij hoort mij en ik denk aan jou. Ook ben ik zo blij dat ik nu positiekleding kan dragen waardoor ik mijn mooie buik mag tonen, ik draag wederom voor, ongeacht meisje of een jongen. Ondertussen is het alweer juni en 15 weken zwanger.

11 juni; De termijnecho.

Dit zijn altijd spannende momenten om het kindje te zien en ze doen een complete check up. De uitgerekende datum is dan toch wel definitief en ze kunnen tegenwoordig ook al aardig inschatten wat het gewicht zal zijn bij de geboorte.

Gespannen kijken papa en je grote zussen naar het scherm in het donkere kamertje. Zal het een meisje zijn, alles roze, tule en bloemetjes? Of een jongentje? Stoere ridders en auto’s? Ik ben nog steeds overtuigd dat het een jongen is. Ze staan met de camera’s klaar om de uitslag vast te leggen. Ik mis nog net het tromgeroffel. Onze kleine jongens willen graag een broertje want “meisjes zijn saai”. Ze bekijkt de ruggenwervel, de vingertjes en teentjes, de hersenen, hartje. Alles wat bij een 20 weken echo hoort. Alles ziet er voorlopig gezond uit, zijn hartje klopt regelmatig, wij vinden het een prachtig mooi kind met nu al gelaatstrekken als de jongens, dus een kopie van papa. Ze maakte namelijk ook een 3D afdruk, je ziet echt al een geboetseerd gezicht. Ik zou het willen knuffelen en fluister zacht: “hallo lieverd, wat ben je mooi!

De echo geeft aan dat het tot nu toe een klein kindje is, nog geen 5 pond bij de geboorte, daar schrikken we van. Ze adviseert om het vooral rustig aan te doen zodat het kind goed kan groeien. Vervolgens worden er afspraken gemaakt voor groei-echo’s om zo de baby te kunnen volgen in de ontwikkeling. Dan vraagt ze of we willen weten wat het geslacht is. “Ja, ja dat willen we weten!” We kunnen er niet omheen, het is een…jongen!! Jullie krijgen weer een broertje!

Dat was wederom een bijzonder en emotioneel moment en ik keek naar de gezichten, iedereen in zijn eigen gedachten en emoties verzonken. Wat ben ik trots op het gezin wat hier staat. Dankbaar en blij zijn we met de baby die daar op het scherm beweegt. We zijn allemaal erg blij en weten nu in ieder geval wat we kunnen gaan kopen aan kleertjes en accessoires. S ’avonds kwam onze dochter naar me toe en zei: “Mam, ik hou van jou en van deze baby, we gaan hem heel erg welkom heten”.

Slik….Daar komen die tranen weer.

Liefs,

Miranda

Meer lezen over Miranda’s zwangerschap? Klik dan even hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply