Angelique WONEN

De hit van deze zomer: de hangstoel

6 februari 2024

De hangstoel als stralend middenpunt in je tuin

Verlang jij ook al weer naar de lente. Dat alles weer zo lekker ruikt naar fris gras en dat het zonnetje weer heerlijk in je gezicht schijnt? Ik kan in ieder geval niet wachten. Ik ben het druilerige weer al behoorlijk zat. Voor mijn gevoel regent het al weken lang. Nou zijn januari en februari sowieso niet mijn favoriete maanden. Doe mij maar lente en zomer. Met het bijbehorende beeld van lekker luieren in een hangmat of hangstoel met een goed boek, lekker muziekje en lekker drankje erbij.

In de maand januari heeft er bij ons thuis een grote en serieuze tuinverbouwing plaatsgevonden. De kinderen zijn inmiddels wat groter dus het voetbalveldje wat er in de tuin lag, tegen het water aan (ja… het was wel afgezet, anders hadden we de hele dag ballen uit de sloot moeten halen – wat overigens toch wel met enige regelmaat gebeurde hoor), hebben we compleet anders ingericht met een flinke overkapping.

Die overkapping hebben we eigenlijk grotendeels voor de kids genomen, want die krijgen nou de leeftijd dat ze met vriendjes en vriendinnetjes willen chillen. Snap ik. En dat mag natuurlijk ook. Maar dan liever niet bij ons in de woonkamer. Vandaar dat we gekozen hebben voor een heerlijke overkapping. Daar kunnen ze dan met hun vrienden een beetje “hangen” en “chillen” zonder dat ze last hebben van ons. En andersom Natuurlijk gaan we er zelf ook gebruik van maken met onze eigen vrienden. Want wij vinden een gezellig feestje ook nog leuk! Zeker in de buitenlucht en met een gezellig vuurtje erbij.

De overkapping is wat groter geworden dan we in eerste instantie bedacht hadden. Niet erg, maar het moet er natuurlijk wel een beetje gezellig uit blijven zien. Wij zijn natuurlijk vrouwen: en wij houden wel van een beetje stylish ingerichte tuinkamer. Anyway: we hadden wat ruimte over en hadden bedacht om daar een leuke hangstoel neer te zetten/hangen.

Vorig jaar heb ik al een hangmat gekocht en daar hebben we zo ontzettend veel plezier van gehad, dat ik ook wel oren had naar zo’n hangstoel. Het was hier namelijk altijd knokken (niet echt, maar bij wijze van…) wie er in de hangmat mocht. Zo’n hangstoel is eigenlijk hetzelfde idee alleen, het woord zegt het al, in de vorm van een stoel. Er zijn natuurlijk ook de rotan hangstoelen. Die zijn misschien mooier, maar zitten lang niet zo lekker als zo’n Colombiaanse hangstoel – zo noem je zo’n stoffen hangmatachtige stoel -. Afgestyled met een leuk kussentje in bijpassende stof.

Wat mij betreft kan de zomer beginnen!

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply