Jolanda TIPS TRAVEL

Vakantietip: Reisdagboek voor kids!

11 juli 2018

Verzamel je avonturen!

Eind mei werd dochterlief 7 jaar. Een vriendin vroeg me vooraf wat ze graag wilde hebben en of ze een reisdagboek leuk zou vinden. Ik dacht dat het niet echt iets voor Bente was en ik adviseerde haar een reisspelletje of knutselpakketje. Op het grote mensenfeest kreeg ze van een andere vriendin toevallig toch een reisdagboek en wat blijkt nu… het is een daverend succes!

Bij het idee van een reisdagboek dacht ik in eerste instantie aan een dik schrift waarin ze elke dag hele verhalen moest schrijven. Dat zag ik haar niet doen. Maar het dagboek wat ze nu gekregen heeft, is heel anders. Het nodigt echt uit om er even voor gaan te zitten. Wanneer je er doorheen bladert, dan krijg je ook direct zin om de leuke vragen te beantwoorden die vaak door mooie plaatjes worden ondersteund. De dag na haar verjaardag, pakte Bente direct haar reisdagboek en begon enthousiast de vragen in te vullen. Ze heeft net groep 3 afgerond en kan dus prima lezen en schrijven. Het eerste hoofdstuk heeft als titel ‘dit ben ik’, vergelijkbaar met het invullen van een vriendenboekje.

De volgende bladzijden gaan over de komende vakantie en heet ‘klaar voor de start’. Waar ga je heen, hoe ver is dat, hoe ga je daar naar toe, wat neem je mee etc. De afwisseling in de vragen maakt het uitnodigend. Soms een open vraag, soms is het simpelweg het aankruisen van een hokje met een leuke illustratie. We plakken nog een mooie pasfoto, zoeken samen de afstand in kilometers tot de reisbestemming op en voordat we het weten is het voorwerk al gedaan. Nu moet ze wachten met verder schrijven tot we daadwerkelijk vertrekken.

Nieuwsgierig als we zijn, hebben we natuurlijk al even verder gebladerd. Elke dag van de vakantie (tot maximaal 2 weken) staan er leuke vragen die beantwoord moeten worden. Een vraag is bijvoorbeeld: wat heb je vandaag gegeten? Je kunt dit tekenen op een voorbedrukt bord. Er is ook voldoende ruimte om je belevenissen met al je vakantievriendjes/vriendinnetjes op te schrijven. Je raakt zo ook nooit hun gegevens (bijvoorbeeld emailadres) kwijt.

Eenmaal thuis kun je er nog een paar leuke vakantiefoto’s inplakken en je hebt een prachtig verslag van je vakantie, gezien en beleefd door de ogen van je zoon/dochter. Dochterlief kan niet wachten tot we gaan en ze de rest van het boek in mag vullen. De juf zei vorige week nog, bij het afscheid van groep 3,  dat ze in de vakantie wel moesten blijven lezen en schrijven. Nou, dit is een speelse en leuke manier om er toch mee bezig te zijn!

Is het reisdagboek ook echt iets voor jouw zoon of dochter? Shop het dan nog snel voor je vakantie! Dat kan o.a. bij Bruna. Het kost slechts €7,99.

Meer blogs lezen van Jolanda, klik dan hier. Jolanda volgen op instagram, klik dan hier.

 

reisdagboek

 

reisdagboek

 

reisdagboek

 

reisdagboek

 

 

Facebook Comments Box
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply