Angelique PERSONAL

Wat eten jouw kids met deze hitte?

3 augustus 2018

Mijn kids zijn niet de beste eters. Hoewel, dat moet ik even nuanceren: mijn grote twee eten mijn kasten leeg, daar kunnen geen boodschappen tegenop. Maar die zijn al groter: groter dan ik eigenlijk, ze zijn me al voorbij gegroeid. Soms heb ik zelfs het idee dat ik gekrompen ben. Anyway: die vreten de boel op hier in huis, de boodschappen halen amper de kast en een pak koekjes gaat erin als een tussendoortje.

Mijn twee kleintjes daarentegen zijn wat lastiger als het op eten aankomt. Ja, snoepen kunnen ze als de beste, maar zodra er een gezond bord met eten voor hun neus staat gaan diezelfde neus als omhoog en wordt het bord met veel drama aan de kant geschoven en als er dan nog enigsinds gegeten zou kunnen worden wordt het bord ontleed zodat eigenlijk alle groenten aan de kant liggen en het bord er uitziet als een slagveld: met andere woorden: niet leuk! Ik vind niks irritanter dan constant te moeten zeggen: “eet je bord leeg” “eet nou” eet in godsnaam je bord leeg” om daarna te dreigen met “je krijgt geen ijs” je krijgt geen toetje ‘ je mag anders niet meer op je Ipad”. In het begin ben ik dan nog lief en vraag ik het vriendelijk, maar na een keer of 10 ontwaakt de loedermoeder in mij….. Herkenbaar? Of hebben jullie wel lekkere eters?  Mijn dochter at vroeger als een dijker, maar de laatste tijd gaat ze steeds meer mee met haar broer die echt bijna niks lekker vindt. Ja…. Pannenkoeken, pasta of pizza. Maar als ik met dit weer ook maar iets voor zijn neus zet wat hij niet kent is het al bal. HIJ.EET.HET.NIET.

Deze hitte maakt het er niet beter op! Mijn dochter vindt de kidsversie van Mymuesli lekker, dus die krijgt wel e.e.a binnen bij het ontbijt. Deze muesli’s garanderen 100% natuurlijke smaakstoffen; geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen of bewaarmiddelen. Gelukkig eten mijn kinderen wel heel graag fruit en ook losse groentes gaan er wel in, maar zodra het verwerkt wordt in een gerecht is het gewoon klaar, dat eten ze niet. Ik geef mijn kids tijdens het ontbijt wel extra vitaminepillen en hoop zo maar dat ze alle goede stoffen toch nog binnenkrijgen.

Ik wacht met smart op de tienerfase waarin ze lekker uitslapen en vooral….. veel eten :).

IMG-6980

IMG-6977

IMG-6986

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply