BOEKEN Marieke H.

Een Meezingfeest met “In Holland staat een Huis!”

14 oktober 2019

Samen met de kids keihard mee zingen!

Ouderwets meezingen met de kinderen, dat geeft toch altijd zoveel gezelligheid in huis. Het lijkt dan wel een groot meezingfeest met het boek inclusief CD “In Holland staat een Huis” van Dirk Scheele. Het is zo lekker dat al deze liedjes ons bekend in de oren klinken, dus je hoeft je niet te schamen als de kinderen de tekst beter kennen dan jij!

Met name in de auto maken wij er een feestje van. Het maakt de reis gezelliger en het lijkt tevens wel of de tijd twee keer zo snel gaat. De kinderen zijn lekker afgeleid en doen hun best om zo hard mogelijk mee te zingen. Ik moet wel toegeven dat ik in de stad liever heb dat ze iets stiller zijn. Dan moet ik echt even mijn aandacht bij het verkeer houden!

In Holland staat een huis is een groot meezingfeest voor jong en oud waarin Dirk de allerleukste oud-Hollandse kinderliedjes nieuw leven inblaast. Bekende klassiekers als Ik zag twee beren, Op een grote paddenstoel, Cowboy Billie Boem en Helikopter worden in een nieuw jasje gestoken.

Het boek gaat vergezeld met een audio-cd waarop Dirk zijn nummers ten gehore brengt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hoofd, schouders, knie en teen in een swingende funk en ska-versie en In de maneschijn in een fluistereditie? In ieder liedje gebeurt er wel iets leuks en verrassends. Zeker als Ik heb een tante in Marokko uitmondt in een medley.

De 20 kinderliedjes zijn voorzien van grappige en vrolijke illustraties van Caroline Ellerbeck.

Meezingfeest

Facebook Comments Box

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply