BOEKEN Marieke H.

Tennis met Kiki!

7 mei 2020
Tennis

Is tennis jouw favoriete sport?

Als jong meisje ben ik zelf ook gaan tennissen. Ik droomde ervan om heel goed te worden, maar vanuit huis werd het niet echt gestimuleerd. Ik ben daar zeker niet boos over hoor, maar ik weet nog dat ik uitgekozen werd om deel te mogen nemen aan een speciaal programma voor getalenteerde kinderen. Mijn moeder was veel alleen, omdat mijn vader voer op de grote vaart. Zij koos ervoor om mij niet te laten gaan, het was te veel en waarschijnlijk te ver rijden.

Toendertijd vond ik dat wel heel erg. Zag mijn teamgenootjes uit de competitie wel gaan en ik bleef daardoor toch een beetje achter op hen. Het tennis is bij mij niet verder gekomen dan een leuk niveau en tot op de dag van vandaag doe ik het nog altijd graag. Wat zouden jullie doen als je kind getalenteerd is?

Mocht je kinderen hebben die van tennis houden, dan is het sowieso heel erg leuk om ze het boek van Kiki te geven. Tennis is een sport voor jong en oud en is naast individuele aspecten ook een heel belangrijke teamsport die je zowel in de zomer als de winter kunt spelen. Zowel in toernooien als in competitieverband. Wil je meer leren over deze sport en over hoe je nog beter kunt worden? Wie kan dat je nu beter vertellen dan tennisambassadeur Kiki Bertens. Zij laat je in Tennis met Kiki zien wat er allemaal bij tenissen komt kijken.

Wat komt er allemaal aan bod?:

Deel 1: Algemeen – kennismaken met Kiki – prijzen en prestaties – geschiedenis van het tennis in Nederland – waarom is tennis zo leuk

Deel 2: Trainingen – type trainingen – oefeningen die je alleen kunt doen – specifi eke vaardigheden en type slagen e.d. – de tennisbaan – je uitrusting – regels/spelregels/afspraken – met wie heb je te maken

Deel 3: Wedstrijden – hoe bereid je je voor op wedstrijden, hoe doet Kiki dat? – verschillende soorten wedstrijden – offi cials en scheidsrechters – internationale wedstrijden

Deel 4: Het leven van een toptennisser – hoe word je zo goed – meedoen aan de bekende toernooien, welke toernooien zijn er – Olympische Spelen

Mochten ze een super talent zijn, dan kun je ze in ieder geval heel goed voorbereiden op alle voor- en nadelen. En ze kunnen heel veel leren over tennis in dit boek.

Tennis

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply