Angelique WONEN

Planten maken je interieur af

18 mei 2020

Deze tijd van het jaar vind ik het altijd erg lastig om mijn planten goed te houden. De zon schijnt hier vol op de ramen waardoor ik in het raamkozijn meestal dode, verdorde planten aantref als ik terugkom van een weekje of soms zelfs al na een weekendje Zeeland. Zo irritant want ik hou namelijk enorm van planten in mijn huis. De meeste planten zet ik dan ook op een plekje in huis waar de zon niet zijn verwoestende werking heeft. Sommige planten zijn ook best duur, daar wil je toch graag wat langer mee doen.

De Bananenplant

Mijn bananenplant (Musa Dwarf Cavendish)  is mijn grootste en mooiste plant in huis, maar wel eentje die de meeste verzorging nodig heeft. Met zijn grote bladeren is deze plant de eyecatcher in mijn woonkamer. De Musa eist wel wat aandacht, vooral ’s zomers heeft deze plant veel water/vocht nodig omdat de bananenplant van oorsprong uit de tropen komt en van een vochtige omgeving houdt. De plant bestaat voor 80% uit water en heeft juist in de zomer twee keer zoveel water nodig als in de winter. Gelukkig heb ik een lieve buurvrouw die nog ouderwets de plantjes watergeeft als wij wat langer op vakantie zijn.

image-3

 

 

De Orchidee

De orchidee is wat mij betreft de koningin van de planten. Meningen verschillen hierover, maar ik vind een mooie, bloeiende orchidee een lust voor oog. En ik niet alleen want de orchidee is een vaak verkochte plant en leuk om kado te geven. In alle kleuren en veel vormen verkrijgbaar dus voor ieder wat wils.  Orchideeën zijn gelukkig niet heel moeilijk te verzorgen. Ze hebben wat eisen, maar als je dat eenmaal weet zul je maandenlang beloond worden met een prachtig bloeiende orchidee. Ook orchideeën houden van en hoge luchtvochtigheid en kunnen goed warmte verdragen. Ze doen het daarom goed in vrijwel elke woonkamer. Geef de orchidee liefst dagelijks wat extra liefde door de bloem dagelijks te besproeien met een fijne nevelspuit. Daar houden ze echt van. Wist je trouwens dat je een orchidee het beste regenwater kunt geven?

image

De Strelitzia

De strelitzia is een van de meest exclusieve kamerplanten. Deze plant staat op mijn verlanglijstje. Ik vind deze plant zo mooi door de prachtige grote bladeren met nerv en dan het liefst nog zo groot mogelijk. De Strelitzia is op dit moment de meeste trendy plant en we zien ze dan ook vaak in alle woonbladen voorbij komen. Er zijn twee soorten Strelitzia. De Strelitzia Nicolai en de Strelitzia Reginae (deze heeft die prachtige oranje bloem in de vorm van een soort vogel, Birds of Paradise). De Strelitzia heeft veel water nodig. Zorg dat de plant zoveel water krijgt dat de grond met een week weer net droog is. Ook houdt deze plant van een lichte plek in je huiskamer.

image-2

Wat is jouw favoriete kamerplant?

 

Foto’s via Fleur.nl

 

 

 

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply