Angelique MAMA-INSPIRATIE TREND

De spijkerbroeken trends van 2018 / 2019

18 augustus 2018

We willen toch allemaal Dé perfecte jeans in de kast hebben hangen? Zo eentje die je flatteert, lekker zit en ook nog eens de juiste wassing heeft.

Niks is zo lastig als de perfecte jeans shoppen, want je moet op zoveel dingen letten:

 • Zorg ervoor dat als je bukt niet iedereen zicht heeft op je string (of in mijn geval, mijn corrigerende Bridget Jones slip), of nog erger: een bouwvakkersdecolleté. Dat willen we echt niet…… Niet iedereen kan een heel laag model hebben.
 • Koop je jeans niet te strak! Echt….. niks zo erg als een muffin boven je broek of een rits die openstaat of een cameltoo… dat ga ik niet eens uitleggen. En zeg nou zelf: dat zit toch ook niet lekker.
 • Koop gewoon je maat, niet te groot of te klein, neem niet zo snel genoegen met een jeans.
 • Bedenk je van te voren welk soort model je wilt, want er zijn zoooooooveel modellen dat je op een gegeven moment het spoor bijster bent.
 • Heb je jouw dreamjeans gevonden: koop er dan gewoon eentje bij als reserve. Of in een andere kleur! Geloof me, het gaat je namelijk niet vaak gebeuren dat je een jeans echt verslijt, dat heb je alleen met Dé perfecte jeans.

en… bedenk je dat als je echt op zoek bent naar een jeans je die uiteraard  niet gaat vinden. Meestal “loop” je er per ongeluk tegen aan. Mocht je nog twijfelen welk model echt bij jouw figuur past en wat hoe alle modellen er precies uitzien check dan even deze jeansguide van Esprit. Erg handig!

Maar… welke trends zijn er nu als het om de spijkerbroek gaat? We zetten het even op een rijtje voor je:

  • Dit jaar zien we nog steeds de flarden jeans en ook details aan de onderkant van de broekspijpen zullen we veel blijven zien: denk aan een gerafelde onderkant en strikken. Ook gerimpelde broekspijpen zijn een nieuwe trend deze winter.
  • Prints en details over de hele jeans. Shop je jeans bijvoorbeeld met een sterrenprint of met parels!
  • Skinny jeans: ze zijn weer helemaal terug van weggeweest: liefst tot op de enkel. Mijn favoriet! Gelukkig, die zijn nog hip :).
  • De jaren-80 jeans: ruim in de taille, liefst aangesnoerd met een brede riem. (O jee…. die heb ik al eens meegemaakt). Ook wijd bij de enkels, stoer opgerold. En… zelfs in de winter mag deze in het wit. Echt! Even wennnen toch wel…
  • Vintage blijft, met veel scheuren en bleekvlekken. Die hoeft je kast niet nog uit. Net als de MOM-jeans, die blijft hot. En die zitten lekker!! Al vind ik zelf dit model niet echt afslanken….

Draag je jeans met een spijkerblouse en vergeet het geheel niet af te stijlen met de boxy schouders. Jaja… zoals we vroeg in Dynastie zagen: schoudervullingen zijn back! Think Chrystle of Alexis. Helemaal hip deze winter.

Meer trends lezen: check de basics voor deze winter.

Foto door andersphoto

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply