Angelique PERSONAL

Thuiswerken – thuis huiswerk maken

13 oktober 2020

Aan het begin van de corona periode was het hier in huis een drukke boel. Man thuis, oudste dochter thuis, twee kinderen die niet naar school gingen, een puppy (schatje) en moi. Dat is best veel om iedere dag om je heen te hebben. Ik kan je zeggen: ik keek er niet echt naar uit.

Nu we die periode achter de rug hebben kijk ik er eigenlijk best wel leuk op terug. Mijn man kon na een tijdje toch wel naar zijn werk want hij zat 3 dagen per week alleen dus dat was geen probleem. Hij reedt ook zo heen en weer. Deed hij er voorheen met de auto ongeveer 3 kwartier over, tijdens de eerste golf was dat net 20 minuten. Mijn oudste dochter ging bij haar vriendje zitten want die trok al die herrie hier thuis niet, daar kon je nou eenmaal echt niet serieus tussen gaan zitten en belletjes plegen – heb je het beeld voor je van die vrouwen met telefoon die met gebaren hun kind stil proberen te krijgen en met de andere voet de deur dicht proberen te houden. Zo ging het hier ook. Wel was er lekker veel rust in huis want er moest niks. geen voetbal, dansen en ons sociale leven lag natuurlijk ook op zijn gat. De kinderen deden redelijk oké hun huiswerk op hun iPad. Lang leven de technologie, want na een paar weken liep al het huiswerk digitaal op rolletjes. Wel hebben we ze gepaaid en er  mooie iPad Air hoesjes omheen gedaan, mooie pennen en etuis besteld en oké.. een playstation4 gekocht. Want ja… die stond al lang op hun verlanglijst en ik vond dit eigenlijk wel de periode om zo’n ding aan te schaffen. Overigens wel tweedehands hoor! Dat ding is echt top! Puzzelen, want dat deed iedereen ineens, hebben we ook geprobeerd. Maar mijn kinderen hebben daar echt geen geduld voor. En ik eerlijk gezegd ook niet.

De vakantie ging eigenlijk ook echt helemaal goed. We zaten in Zeeland, waar het wel druk was, maar wij hebben de drukte bewust niet opgezocht en hebben ons keurig aan de regels gehouden en genoten van 6 weken relaxen. Heerlijk! Lekker gewandeld met de hond door de bossen en het strand.

En dan nu vanavond weer een persconferentie: wat gaat er gebeuren?  Zo tussendoor hoor ik dat er met schoolgaande kinderen weinig gaat veranderen. Sporten en school onder de 18 gaat gewoon door op de manier zoals het de afgelopen weken gaat. Voor de horeca houdt ik mijn hart vast. En voor de cultuursector.

Het is wat het is helaas en ik zou zeker niet graag in de schoenen van Rutte staan. Onmogelijk om iedereen tevreden te houden.

Maar goed: ik pas me aan en hoop dat we te zijner tijd weer terug kunnen naar het oude normaal. Want ik mis het wel……

 

Facebook Comments

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply