Angelique KIDS FASHION

Summertime: zomerkleding trends voor de girls

24 juni 2021

Ook zo genoten de afgelopen dagen? Van winterjas naar korte broek in een paar dagen tijd. Dat is wel weer zo typisch Nederlands! Maar dat geeft niks: het was/is fantastisch, ik ben zelfs een tikkie verbrand. Het is dus een mooi moment om de kasten weer even om te gooien. De winterkleding kan weer een paar planken omhoog en het zomerspul kan weer wat plankjes omlaag. Mijn kinderen zijn inmiddels oud genoeg om zelf setjes uit te kiezen en hebben een eigen smaak gekregen. Al gaat dat niet altijd even goed hoor. Mijn zoon had van de week zijn winterjas aan met zijn korte broek toen hij naar school wilde fietsen. Het was natuurlijk ook zo wennen aan dat zonnige weer ineens!

Veel kleding van vorig jaar zomer is natuurlijk wat te klein geworden – echt serieus: ze groeien als kool! Tijd dus om even schoon schip te maken met het zomergoed van vorig jaar en samen op de bank te kruipen en wat nieuws te kopen om de zomergarderobe weer aan te vullen. Ik hou ervan. Mijn dochter doe ik nog steeds een enorm plezier door echt te gaan shoppen, maar mijn zoontje vindt het een verschrikking en die laat ik daarom altijd zelf iets uitzoeken op de site. Hij zit een beetje in de merkenfase dus hij begint een dure jongen te worden.  Hij kijkt echt al naar de designer mode voor kinderen, zoals Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Kenzo.  Mijn dochter is nog helemaal blij met alles wat ze krijgt, die vindt het gewoon gezellig om met mij te shoppen. Maar wat is nou trendy op dit moment? Wat dragen de meisjes deze zomer?

TRENDS

High waisted

De trend op dit moment is toch echt wel high waisted: broeken, rokken, shorts, het zit allemaal flink in de taille en je draagt het met je shirt erin of: zie de volgende trend.

Croptops

Ja hoor, ook al zijn ze nog zo klein: croptops zijn megapopulair mede dankzij alle social media kanalen. Het is gewoon wat ze zien en de kledingmerken spelen daar handig op in.

Oversized

Het mag allemaal wat ruimer deze zomer: denk aan jurkjes die heerlijk wijd fladderen of oversized shirts en sweaters.

Retro

High waisted is natuurlijk typisch retro. Maar wat te denken van de flarded jeans met tops die aan de 60’s doen denken. Print op print. Het kan echt allemaal deze zomer.

Tie dye

We zien deze trend al een tijdje maar het blijft populair. Ook leuk om zelf te doen trouwens!

Maar het allerbelangrijkste: het kan er allemaal nog zo leuk uit zien en supertrendy zijn.  Zorg er voor dat je dochter het ook leuk vindt. Want anders blijft het geheid in de kast hangen en daar heb je ook niks aan. Laat een kind vooral zijn eigen smaak ontwikkelen en wat ik zelf heel erg belangrijk vind is dat kinderen hun eigen identiteit kunnen uitdragen. Laat ze lekker! Al is een beetje bijspringen heus niet erg. Daar ben je tenslotte ouder voor.

Groetjes, Angelique

Headerpic: Shutterstock

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply