Geen categorie

Bezoek jij wel eens een sample sale?

22 juni 2016
Header def.kopie

Wij bezochten 4funkyflavours

Regelmatig zie ik op facebook advertenties voorbij komen van ‘sample sale’ dagen of avonden van een bepaald merk. Ik denk direct ‘leuk, aanmelden’ maar het is meestal op dagen dat ik moet werken en het is vaak een heel eind rijden vanuit het zuiden van het land, waardoor ik dan toch besluit om niet te gaan. Vervolgens zie je in de dagen daarna in de diverse facebook groepjes bezoekers van de ‘sample sale’ trots hun buit tonen. Ik vind het altijd leuk om te zien wat er te koop was en wat voor leuks men eruit gepikt heeft.

De sample sale waar ik WEL altijd naar toe ga is die van het hippe Nederlandse merk 4funkyflavours in Eindhoven. Het merk herken je aan de kleurrijke, Scandinavische (retro) designs, afgewerkt met unieke details. Alsof ik mijn eigen kinderfoto’s voorbij zie komen… Love it! Een keer helemaal wat anders dan de bekende, veelgedragen merken. Iedere collectie heeft 4 verschillende stijlen (flavours) die onderling gecombineerd kunnen worden waardoor de leukste outfits ontstaan.

Op de bovenste verdieping van een oud Philips gebouw (StrijpS) staan rekken vol kleurige kleding keurig op maat uitgestald. Aangezien het drie avonden zijn, zijn de bezoekers verspreid over drie dagen en blijft de totale hysterie (waar ik vaak over lees) uit. Maandag 13 juni… om 19.00 uur gingen de deuren open. Toen ik om half 9 aankwam, was het lekker rustig tussen de rekken en kon het rondneuzen beginnen…

Het is een heerlijk sfeertje. Er staan drankjes en bonbons en er worden zelfs ijsjes uitgedeeld. Overal zitten (en liggen) dames op de grond met hun vergaarde buit eromheen; ze zijn aan het meten, ze overleggen met andere dames en maken samen de leukste combinaties. Want dat kun je met 4funkyflavours!

In de rekken hangen de zogenaamde sample’s: kleding die is gemaakt (uitwerking van een eerder ontwerp) maar nooit in productie is genomen. Ze wijken vaak net iets af van de kleding die in de winkels terecht is gekomen. Je hebt met een sample dus een uniek item in handen! En ook nog tegen een scherpe prijs! Tijdens de 4funkyflavours sample sale kun je ook de huidige en eerdere collecties kopen met korting. Ideaal want nergens zie je zo’n complete collectie tegelijk. Je kunt alle stofjes kijken en voelen.

Wat is jouw ervaring met een sample sale? Naar welke sample sale ga jij? En wat is jouw favoriete aankoop?

Mijn aankoop: aangezien ik voor de zomer volledig voorzien ben, heb ik een mooie jurk met lange mouwen gekocht voor komende winter. Bente draagt onderstaande jurk in maat 122/128 en ze is 117 cm groot. Je shopt 4funkyflavours o.a. hier: www.somuch.nl. Meer info over het merk vind je op www.4funkyflavours.nl.

 

 

 

2IMG_6036

 

3IMG_6039

4IMG_6042

 

6IMG_6032


Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply