Barbara TIPS TRAVEL

Hoe overleef je een autorit naar je vakantiebestemming?

26 juli 2016

Rust op de achterbank

Zoals jullie wellicht al een beetje kunnen inschatten zitten wij, ons gezinnetje, deze zomer op Texel. We komen daar vaker in het jaar en weten dat we, met de overtocht van de boot meegerekend, een reistijd hebben van 2,5 uur. Peanuts zullen velen van jullie zeggen en dat is het natuurlijk ook. Ik weet het wel zo ergens in m’n achterhoofd, maar toch… Elke keer probeer ik het mij zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Toen Nova nog een baby was reden we in haar middagslaapje. Nu hoeven we niet direct op de tijd te letten, want ze houdt gelukkig van autorijden. Wat alleen als je kind er totaal niet van houdt: wagenziek wordt, vervelend is en zeurt.  Als ze ruzie gaan maken op die achterbank. “Zijn we er al” roepen als je de straat nog niet uit bent? En wat neem je mee als je in Nederland je vakantiestekje opzoekt of veel langer moet rijden? Ik heb eens wat zaken op een rijtje gezet en het zou heel fijn zijn als jullie dit kunnen aanvullen, zodat iedereen lachend in die auto zit.

 

 1. Filmpjes/dvd’s kijken is denk ik wel een vette nummer 1!
 2. Elektronische spelletjes zijn natuurlijk ook niet weg te denken op die achterbank. Dat doen ze bij ons helemaal niet, dus dit gaat voor ons niet op
 3. Eten en drinken, natuurlijk hebben wij altijd vers belegde bolletjes mee met pakjes drinken en water, genieten!
 4. Snoep: tja, in de auto begint de vakantie, maar ook niet te veel anders gaan ze zo klieren;)
 5. kindermuziek, samen galmen door die auto is leuk tot op zekere hoogte. Daarna gewoon die koptelefoon opzetten. “Hupsakee” kunnen we inmiddels echt wel dromen…
 6. Doe-boeken, ze zijn er in vele verschillende varianten. Ik koop ze eigenlijk elke zomervakantie voor m’n meisjes. Ik kreeg het zelf ook altijd van m’n ouders en ik weet dus dat het werkt. In de auto kunnen ze in ieder geval vast beginnen. Onderaan dit lijstje heb ik een aantal doe-boekentips.
 7. Nova is net te groot hiervoor, maar de allerkleinsten worden toch altijd heel blij van rammelen en rommelen? Een leuk idee is dan misschien die oude telefoonboek mee te nemen, zodat je kleintje dat vervelende uurtje in de auto weg kan scheuren…
 8. Er zijn plankjes in de handel die je over de autostoel kunt zetten, zodat je kroost kan tekenen, puzzelen en spelen met bijvoorbeeld Playmobil, heel handy!
 9. De speelgoedzak is ook altijd handig om daar wat favoriete speeltjes in te doen.
 10. Koop whiteboard stiften en geef ze een nat doekje, dan kunnen ze zich uitleven op het binnenkant van het raam en alles zo weer uitvegen en opnieuw beginnen. Ik vind dit echt een hele leuke tip. Ik vraag me alleen af waarop Nova gaat tekenen…
 11. Als ze iets groter zijn, kun je natuurlijk ook de eeuwenoude raadspelletjes doen: ik zie, ik zie wat jij niet ziet of auto’s tellen in een bepaalde kleur
 12. Of nog zo’n leuke: Je mag geen ja of nee zeggen.

Er zijn vast nog veel meer goeie tips! Mogen wij ze weten?

 

Een aantal doe-boekentips:

Het grote Kidsweek vakantieboek

Op de achterbank, Analoog-digitaal telefoonspelletjesboek

Het grote geschiedenis vakantieboek

Disney vakantieboek

Young Scientist vakantieboek

 

Facebook Comments Box
Barbara van Schaik
Laatste berichten van Barbara van Schaik (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply