BUDGET TIPS

De minimalistische garderobe van kleine Benja

18 juni 2017

MINIMALISME IN DE KINDERGARDEROBE!

Intro

Aan het begin van dit seizoen hebben wij een blog geschreven over een minimalistische zomergarderobe voor je kind. We hebben de blog vanochtend al even herhaald, maar mocht je het gemist hebben dan vind je dit blog hier. We zochten ook een volger die de uitdaging aan wilde gaan en Renate zag dat wel zitten. Niet alleen vanwege haar interesse in het minimalisme, maar ik denk ook omdat ze van bloggen houdt. Zij is namelijk één van de zes finalisten in onze zoektocht naar een nieuwe blogger. Op Instagram ga ik (Annemarie) de komende tijd aandacht besteden aan een wasmiddel dat perfect past binnen het minimalisme, je volgt mij hier.

Renates ervaring

Hallo, mijn naam is Renate. Ik ben moeder van drie zoons. Bruce 16, Brett 14 en de kleine Benja van 16 maanden. Ik werk drie dagen per week in een groot warenhuis en daarnaast ben ik ook nog zelfstandig ondernemer.

Ik reageerde laatst spontaan op de oproep van Shopaholiek om mee te doen aan een blog over een minimalistische kindergarderobe. Op deze manier zou ik namelijk bewust na gaan denken over hoeveel mijn kinderen écht nodig hebben, qua kleding en schoenen. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel onnodige dingen schaffen we regelmatig voor onze kinderen aan? Althans, laat ik voor mezelf spreken. Bovendien vind ik het erg leuk om korte verhaaltjes te schrijven. Dus….een win-win-situatie.

Er brak een nieuw seizoen aan en dus moest er geshopt worden voor het nieuwe seizoen. In dit blog ga ik jullie vertellen hoe ik meteen bewust omging met het koopgedrag voor mijn kinderen. Het gaat voornamelijk over de jongste, omdat ik daar alle aankopen zelf voor regel, de oudste twee beslissen inmiddels steeds meer voor zichzelf, met eigen kleedgeld.

Zoon 1. Bruce 16 jaar
Budget: €270 euro per drie maanden (kinderbijslag)

Zoon 2. Brett 14 jaar
Budget: €270 euro per drie maanden (kinderbijslag)

Zoon 3. Benja 15 maanden
Budget: €195 euro per drie maanden (kinderbijslag)

Met de oudste twee gaat het tegenwoordig zo…

Ik vind het belangrijk dat kinderen leren, om verantwoord met geld om te gaan, dus ontvangen mijn jongens sinds een jaar zelf de kinderbijslag op hun bankrekening. Dit is nadrukkelijk bedoeld voor de aanschaf van kleding en schoenen. Meer niet! Onze gezellige shop-middagen waren door het eigen beheer van geld meteen van de baan. Er werd ineens geshopt met vrienden! Maar dat was slechts één keer want winkelen met mij betekent ook gezellig samen lunchen en als afsluiter nog ergens een drankje. En…mama heeft er toch stiekem ook wel een ‘beetje’ verstand van.

Ze begrijpen door het eigen beheer van geld nu ook, dat bepaalde dure merkkleding nog niet binnen hun bereik ligt.

In het begin maakten zij maandelijks de blits op het voetbalveld omdat er van al hun geld voetbalschoenen en trainingspakken werden gekocht. Een kledingstijl waarin ik ze liever niet naar school zie gaan, maar dat vinden ze een ouderwetse gedachte van mij! Al snel merkten ze dat ze veel meer dan dit nodig hadden. Om dit te beseffen moesten ze natuurlijk wel eerst de vrijheid hebben gehad, om te doen met hun geld, wat zij graag wilden. Tegenwoordig maken we van te voren een lijstje met alles wat noodzakelijk is. Inmiddels weten ze dat het geld maar één keer uitgeven kan worden en dat sommige aankopen moeten wachten tot het volgende kwartaal.

Tegenwoordig zijn ‘we’ zelfs krenterig geworden en wordt er regelmatig gevraagd of ze bepaalde dingen ‘gratis’ mogen. En ‘gratis’ betekent of mama het wil betalen! Want sinds ze zelf hun kleding moeten betalen zijn ze ineens een stuk zuiniger (lol).

Als opdracht voor dit blog heb ik als budget €390 euro genomen om een voorjaar/zomer/najaar garderobe aan te schaffen voor Benja (de jongste). Dit budget is twee keer de kinderbijslag en dus moest ik inkopen doen waar ‘ik’ een half jaar mee vooruit kan. Bij zijn garderobe horen ook rompertjes, pyjama’s, slaapzakken en schoentjes. Ik benoem expres drie seizoenen, want als je slim inkoopt kun je heel lang met kleding doen.

Ik kan jullie vertellen dat ik ruimschoots ben geslaagd en wat ik allemaal heb. Mijn keuze is gebaseerd op het feit dat ik voor iedere dag van de week minimaal een setje wil. Ook omdat ik uit ervaring weet dat je je kind soms meerdere malen op een dag om moet kleden. Ik vind op zijn minst ook dat een kind twee paar schoenen moet hebben. Het liefst ook teenslippers, sandalen, regenlaarzen en sneakers in allerlei soorten, maar ja…..dat is absoluut niet minimalistisch en bovendien, tot nu toe loopt Benja nog niet, maar dat terzijde.

Ik kocht:
2 slaapzakken
6 rompertjes waarvan twee witte met lange mouw
2 polo shirts
4 T-shirts
4 shirts met lange mouwen
1 zomer blouse
2 truien
2 spijkerbroeken
2 joggingbroeken
2 harembroeken
2 korte broeken
1 vest
1 pet
1 paar sportschoenen
1 paar nette schoenen
1 jas geschikt voor het voor en najaar

Geloof het of niet, maar op een uitzondering daargelaten is alle kleding van ‘luxe’ merken.
De schoenen die ik kocht zijn ook van twee bekende merken.

Ik probeerde zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen, zodat ik heel veel combinaties heb. Een poloshirt is bijvoorbeeld leuk onder een trui, maar ook met een rompertje met lange mouwen eronder. Door er voor te zorgen om een vest in zijn garderobe te hebben, kan ik T-shirts langer doordragen met een vest er overheen.

Heel veel kleding kocht ik met kortingen die soms opliepen tot 70%!! Tegenwoordig is het zo snel SALE. Daardoor kon ik soms ook met gemak iets kopen uit de nieuwe collectie.

Heb ik nu alles wat noodzakelijk is?
Ja!

Heb ik alles wat ik wilde?
Nee! Maar waren de dingen die ik nog wilde noodzakelijk? Daarop is het antwoord ook Nee! Maar genoeg is genoeg! De kleding die ik nu heb wordt alle dagen gedragen. En er is niets waarvan ik zeg dat het een miskoop is. Voor mij na afloop geen kledingstukken waar de prijskaartjes nog aanhangen, maar niet gedragen zijn.

Kleine teenslippertjes had ik nog graag gewild van een bepaald merk. Die zijn natuurlijk superschattig, maar totaal niet praktisch (als je kindje nog niet of net loopt). Of voor alle dagen in de vakantie een andere zwembroek. Ontzettend leuk voor de foto’s, maar ook niet noodzakelijk. Zo heb ik dus alle aankopen bewust gekocht. Note van Annemarie, de teenslippers zijn er toch gekomen ;). 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het ontzettend moeilijk vind om minimalistisch te werk te gaan. Het is voor mij niet perse een bewuste levensstijl, het hangt ook sterk af van wat ik daadwerkelijk te besteden hebt.

In één ding zal ik nooit minimalistisch worden! Dat is namelijk mijn aandacht en liefde? voor mijn jongens en daar kun je als kind zijnde nooit genoeg van krijgen. Note van Annemarie, dit is één van de doelen van minimalisme, meer aandacht voor dat wat echt belangrijk is. 

Ik hoop dat je het leuk vond mijn blog te lezen en mocht je meer willen zien, volg mij dan hier op instagram.

Groetjes Renate

0FB74B36-9D85-45DE-B380-91B4BE559A9B 1B0CCB41-B2C5-4ECB-A480-38AF2E4899D2 15D689C8-BF06-4846-97A7-DB1744226C67 5197D5A5-29FD-4E64-9F90-C605DCCC55AE AF645EC9-D4B3-4197-B481-B267155C5791 B4FEE433-52C9-43CB-A06A-FAAD8F047675 B7D5D0DE-D7C5-4F46-8FAF-2ED3D0853AA4 Snapseed

Facebook Comments Box
Annemarie
Laatste berichten van Annemarie (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply