BLOGGEN

Van Peter Pan tot Puber!

19 september 2017
van Peter Pan tot puber

Over een aantal dagen staat de Kinderboekenweek voor de deur. En als ik ergens gek op ben, dan zijn het kinderboeken. Ik ga als blogger van Shopaholiek volgende week naar het Bol.com kinderboekenweek feest! Ik ga daar diverse schrijvers ontmoeten en nog veel meer leuke dingen doen. Hierover in een volgend blog meer. Door dit leuke evenement moest ik sterk denken aan de jonge jaren van mijn twee oudste zoons (nu 14 en 16 jaar) Ik heb ze ontzettend veel voorgelezen en verzamelde de mooiste kinderboeken voor ze. Ik heb ze allemaal bewaard en kan er nu weer van gaan genieten met Benja, mijn jongste zoontje van 19 maanden. Kijk hier eens voor een mooie collectie aan kinderboeken. Naarmate mijn jongens ouder werden, gingen we ook steeds meer films kijken. Mijn blog neemt je mee naar de tijd dat Peter Pan bij ons in huis een held was!

Wanneer je kleine kinderen hebt, kun je er ongegeneerd op los fantaseren, om de belevingswereld van je kind magisch te maken. Daar hoort zo nu en dan ook een uitspatting bij. Dus werd ons huis regelmatig op woensdagmiddag omgeturnd tot het slimme jongenshol en keken we de hele middag naar Peter Pan. Dat is inmiddels allang niet meer zo, want nu is de leeftijd aangebroken dat zij zich af en toe schamen voor mijn gedrag. “Mam, moet jij echt tegen iedereen wat zeggen?” Of “Mam, kun je wat minder enthousiast zijn?” “Mam je haar zit niet goed!” “Ben je niet te oud om All Stars onder een rokje te dragen mam?” Leuk he, zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik moet er ontzettend om lachen, want ik weet dat ze het over een tijdje allemaal weer prima vinden.

In de film Peter Pan komt een scene voor dat Wendy en haar broertjes met Peter meevliegen naar Nooitgedacht land. De foto bij dit blog is dus geen scene uit Mary Poppins, maar uit Peter Pan, gemaakt door Sylvia , met wie ik al diverse leuke blogfoto’s gemaakt hebt. Mijn zoons en haar dochters waren zo lief om mee te werken.

Het was op een woensdagmiddag. Beide kinderen zaten in piratenkleding en de film Peter Pan stond op. De deurbel ging. Mijn (toenmalige) schoonmoeder stond op de stoep. Vanzelfsprekend liet ik haar daar niet staan. Ik liet haar binnen in ons slimme jongenshol! (een term uit de film). “Jongens oma is er”,riep ik. Oma zat nog maar net met haar kopje thee, toen mijn oudste zoon op de salontafel sprong en dreigend met zijn kapitein Haak hand voor haar gezicht riep “Ouwe zeekoe, ik hak je in mootjes!” Het schaamrood sloeg mij om de kaken, want ik zag de tranen in haar ogen springen. Wist zij veel dat mijn zoon een scene voor haar opvoerde uit de film. Mijn schoonmoeder die zich alles nogal persoonlijk aantrok was er van overtuigd, dat haar 4 jarige kleinzoon bedoelde te zeggen, dat hij haar veel te dik vond! Waarschijnlijk is zij vandaag de dag nog aan de afslank-shakes, maar ik ben uiteindelijk gestopt met de discussie over de gevleugelde uitspraak van mijn zoon, alias kapitein Haak.

Dan had ik nog mijn jongste zoon. Die op twee jarige leeftijd met zijn spierwitte haarbos en chocolade bruine ogen het hart van iedere vrouw wist te stelen. De verkoopster van een kinderkledingzaak bukte voorover, met haar lijf over de toonbank, speciaal om mijn zoon die in zijn buggy zat, te begroeten. “Kakkerlak” zei hij tegen haar! We hadden vlak voor het winkelen de film ‘Pluk van de Petteflat’ gekeken en Zaza de kakkerlak had nogal indruk gemaakt! maar hoe leg je zoiets uit aan een verkoopster die zich uitgescholden voelt?

Eenmaal de winkel verlaten te hebben, bleek dat hij een pluche olifantje in zijn kleine handjes geklemd had, die nu 12 jaar later nog steeds een ereplaats in zijn kamer heeft. Niet goed, nee ik weet het, ik had terug moeten gaan. Maar ik was blij dat ik buiten was en durfde de verkoopster niet te zeggen dat degene die haar zojuist had uitgescholden ook nog een olifant gestolen had. Vervolgens zou zij zich dan geen goede verkoopster voelen, dit niet gesignaleerd te hebben. Dat zou teveel zijn op 1 dag!

Het is leuk om terug te denken aan alles wat ik heb meegemaakt met de jongens. En de leeftijd die ze nu hebben is ook ontzettend leuk. Ik ben inmiddels hun moeder die het steeds minder goed weet en het allemaal niet meer snapt. Ze voelen zich volwassen, maar stiekem zijn ze dat nog lang niet. Met Benja mag ik alles opnieuw beleven, heb ik even geluk!

Wat is jouw favoriete kinderboek? Of dat van je kind? Laat het me weten bij de reacties onder dit blog op de Shopaholiek Facebook pagina. Wel doen hoor.

Als je het leuk vindt kun je mij en mijn jongens ook volgen op Instagram hier plaats ik bijna alle dagen een leuke update.

kinderboek lezen

Deze foto is van een aantal dagen geleden. Ik vond het zo’n mooi gezicht dat hij uitgerekend dit boek had gepakt!

Slimme jongens!

Het voordeel van een klein broertje hebben is, dat je onder het mom van je kleine broertje gewoon weer alles mee mag kijken.

Tijdschriften

Ik ben zelf ook gek op tijdschriften, deze moeten het regelmatig ontgelden in de buurt van Benja. Hij verslindt ze letterlijk!

 


Facebook Comments
Laatste berichten van Angelique (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply