GIRL HAIR Jolanda

KNOOP & KNOT: Leer zelf vlechten!

12 oktober 2017

Go Wild…

Vol bewondering kijk ik altijd naar de kapsels van kinderen van collega bloggers en van de modelletjes van de bekende kledingmerken. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie. Maar de vraag is, hoe doe ik het zelf? Op schooldagen kies ik meestal voor een snelle staart of een vlecht. Met los haar naar school mag dochterlief niet omdat ik bang ben voor luizen… Ik weet niet of een vlecht scheelt maar ik heb er een beter gevoel bij (zeker in combinatie met een preventieve spray). In het weekend vind ik het leuk om wat uit te proberen… vlechten, knotjes etc.  Eind vorig jaar spotte ik in Kek Mama een super leuk en handig boekje genaamd Knoop & Knot. Een prachtig, vrolijk vormgegeven en kleurrijk boekje vol haarstyling ideeën voor meisjes van 2 tot 12 jaar. Er staan vlechten en knotten in van basis tot gevorderd niveau in diverse stijlen met namen als Harte Diefje en Hippe Chick! Via duidelijke instructiefoto’s zie je precies hoe je komt tot het juiste eindresultaat. Daar hou ik van! Ik heb het boekje dan ook direct besteld. En elke zondagochtend, na het badritueel, pak ik het boekje uit de kast en kiezen we (Bente en ik) samen een leuk kapsel.

Afgelopen week kwam vriendinnetje Ize langs. Geen echt meisje-meisje maar ze is lekker stoer met een girly twist. Ze heeft half lang, licht krullend haar. Ze zag het boekje op de keukentafel en begon te bladeren…  Haar oog viel op het kapsel ‘Go Wild’. De titel alleen al, past bij haar! Ik zette haar op de trip trap en ging aan de slag. Gelukkig tonen 9 handige foto’s stap voor stap hoe ik het moest doen want deze creatie had ik bij dochter Bente nog niet uitgeprobeerd. Bente heeft vrij lang haar en dan kies ik vaak toch andere kapsels. Dat is ook het leuke van het boekje Knoop & Knot, er staan vlechten en knotten in voor meisjes met kort haar tot heel lang.

Na zo’n 20 minuten waren we klaar en blij met het resultaat. Wat vinden jullie ervan? Past dit ook bij jullie stoere dame?

Het boekje Knoop en Knot is natuurlijk leuk voor jezelf maar ook fantastisch om cadeau te geven aan je vriendin die zwanger is van een meisje of aan een meisjesmama/papa. Het boek Knoop & Knot heeft ook een bescheiden prijsje: € 16,95 incl. verzendkosten!

Meer informatie over het boekje Knoop & Knot vind je op www.knoopenknot.nl.

Direct bestellen? Dat kan hierKnoop & Knot is tevens bij Bol te bestellen.

Outfit info: De kleding die Ize draagt is van het nieuwe merk Looxs Revolution.

 

Knoop en knot

 

Knoop en knot

 

Knoop en knot

 

Knoop en knot

 

Knoop en knot

 

Knoop en knot

Knoop en knot

 

Knoop en knot

 

Knoop en knot

 

 

Facebook Comments
Jolanda Verbruggen
Laatste berichten van Jolanda Verbruggen (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply