FOOD Mandy PERSONAL TIPS

Is jouw kindje ook een kieskeurige eter?

4 oktober 2018

Zo wordt eten een feest

Allebei mijn kinderen hebben moeite met eten. Heel frustrerend vind ik dat, want ik wil dat ze gezond opgroeien en lekker in hun vel zitten. Mijn dochter eet over het algemeen vrij weinig en dat baart me wel eens zorgen. Mijn zoontje eet wel meer, maar is ontzettend kieskeurig. Als hij iets al een tijdje niet heeft gegeten dan heeft hij geen zin meer om het opnieuw te proeven. De variatie in zijn eten is daardoor heel beperkt.

In groep 2 werd Julian onderzocht door de schoolarts. Hij heeft een lange smalle lichaamsbouw en er werd geconcludeerd dat zijn gewicht te laag was. Een bezoek aan de kinderarts volgde, die ons doorstuurde naar een diëtiste. Daar werden goedbedoelde tips en adviezen gegeven, maar niet alles blijkt in de praktijk te werken. Ik heb echt wel het een en ander geprobeerd, maar als Julian er geen zin in heeft, dan eet hij het niet. Toen ik dit aangaf bij de diëtiste kreeg ik de opmerking; ‘Dan moet je er een feestje van maken’. Tja, hoe doe je dat dan?

Met die woorden in mijn achterhoofd reed ik naar huis. Ik ben gaan googelen en uiteindelijk kwam ik bij de zogenaamde ‘monkey platter’ uit. Een bordje met vakjes en kleine hapjes, zodat ze van alles wat kunnen proberen. En laat ik nou net het leukste, meest toepasselijke bord voor Julian hebben gevonden. Het heet het Fred Dinner Winner bord en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Julian heeft het bord met superhelden thema en hij vindt het helemaal leuk! Het bord bestaat uit verschillende vakjes en aan het einde zit een vakje met een deksel, waar je een verrassing in kunt doen. Bijvoorbeeld een snoepje of een lekkere snack. Op deze manier beloon je je kindje als hij van alle vakjes heeft gegeten.

Door mijn zoektocht op internet zag ik dat niet de eerste blogger ben die over dit bord schrijft. Maar ik vind het de moeite waard om het nogmaals onder de aandacht te brengen. Ik ben vast niet de enige met dit probleem en ik denk dat dit wel eens de gouden tip kan zijn om je kindje beter te laten eten. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw ervaringen met dit onderwerp, dus als je zelf nog andere goeie tips hebt, dan zie ik ze graag terug in een reactie onder dit blog.

Info:

Het Dinner Winner bord van Fred shop je o.a. hier. Neem op deze pagina ook eens een kijkje bij de andere producten van Fred, zoals het Dinner dj draaibord of de Dinner do’s bordjes, waar je een gezichtje op kunt maken van eten.

Dinner Winner bord

Julian eet hier wat verschillende soorten fruit en komkommer. Maar als je kindje moeite heeft met avondeten, kan je ook variëren met kleine porties aardappelen en groente, afgewisseld met stukjes vlees of een toetje.

Dinner Winner bord

Het superhelden bord is Julian’s favoriet.

 

 

 

Facebook Comments Box
Mandy Stoop
Laatste berichten van Mandy Stoop (alles zien)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply