Angelique PERSONAL

Hoe lang nog onze handen wassen?

27 oktober 2020

Beetje vertekende titel, want je moet natuurlijk altijd vaak je handen wassen. Na een toiletbezoek, voor het eten en er zijn nog wel 100 redenen te bedenken waarom je je handen vaak moet wassen. Maar nu we midden in de tweede golf van het coronavirus zitten is handen wassen nog steeds heel belangrijk.

Vanavond is er weer een persconferentie en naar alle waarschijnlijkheid zullen de regels omtrent het coronavirus – Covid-19 – weer wat aangescherpt worden. Gaat het een lockdown worden of gaan we nog even op deze voet verder? Dan moet iedereen zich natuurlijk wel netjes aan de voorschriften houden die het RIVM voorschrijft. En daar schort het nog wel eens aan.

Voorlopig blijven wij onze handen wassen. Op zich geen straf in onze nieuwe badkamer, Wij hebben in de badkamer de wastafelkraan zwart gekozen. Net als de douche- en badkraan trouwens. Helaas moet ik er wel bij zeggen dat ik nog zoek naar het juiste schoonmaakmiddel want je ziet de kalk er wel snel op komen.Iedereen (wij zijn een gezin van 6. 7 met de aanhang erbij)  is  de laatste maanden veel thuis, dus de badkamer draait overuren met toch wel aardig wat kalk her en der. Tips zijn welkom.

We maken dus maar een soort feestje van het handenwasritueel in onze eigen spa-bathroom: we hebben lekkere zeepjes gekocht en een goede crème om de handen een beetje zacht te houden.  Want die hebben natuurlijk wel wat te lijden onder al dat wassen.

Vanmorgen heb ik me een beetje verdiept in het reproductiegetal*,  als dat naar beneden gaat, zeg naar 0,8  – huidige stand is overigens 1.22 – dan zouden we rond kerst weer gezellig met elkaar aan de kersttafel kunnen zitten. Maar nogmaals: dan moet iedereen zich wel echt aan de regels gaan houden. De komende dagen zijn dan ook belangrijk. Gaan de cijfers omlaag dan kunnen we deze regels voorlopig blijven handhaven. Maar blijven ze stijgen dan verwachten we toch eigenijk wel weer een lockdown. Dat zou dan nodig zijn om dat R cijfer verder te laten dalen. Maar hoe ziet de toekomst er dan uit?

Geen idee wat ons nog te wachten staat. Maar dat iedereen in de supermarkt met een kapje zou lopen, dat ik niet iedereen meer mag knuffelen en op dit moment niet lekker uit eten kan vind ik toch wel een dingetje en had ik me een jaar geleden ook niet bedacht. Dat zag je toch alleen in films? Maar goed: we doen het samen. Met z’n allen. Laten we hopen dat we weer snel terug kunnen naar het oude normaal.

 

*Het reproductiegetal laat zien hoe snel het virus zich verspreidt. Dit getal geeft aan hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door één patiënt met COVID-19.

 

 

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply