Angelique PERSONAL

Weg met mijn camera: tijd voor de iPhone 13 Pro

15 april 2022

Ik mag weer een nieuwe iPhone uitzoeken want mijn abonnement is afgelopen! Altijd fijn, want ik en mijn iPhone zijn onafscheidelijk.

Volgende week ga ik naar de winkel en een nieuw iPhone 13 Pro kopen. Mijn collega heeft deze sinds een paar weken en haar foto’s zijn zo mooi. Dat wil ik ook! De laatste jaren hebben de telefoons zich zo ontwikkeld als het gaat om mooie foto’s. Met de bewerkingsprogramma’s is het maken van professionele foto’s een fluitje van een cent. Gemak dient de mens toch?

Jaren geleden zijn wij met onze blog begonnen. Om precies te zijn inmiddels al ruim 8 jaar! Als ik het zo zit te typen zit ik snel even terug te rekenen of dat wel klopt. Maar echt: de tijd is blijkbaar gevlogen. Mijn dochter wordt deze zomer 11 en die was net 2 toen ik met bloggen ben begonnen. Ik wist toen amper wat bloggen was, alles heb ik moeten googlen en echt door het gewoon te doen begon ik er steeds meer lol in te krijgen. Wat ik deed was eigenlijk foto’s maken met mijn professionele camera en daar schreef ik dan een verhaal bij. De kindermode stond centraal in Shopaholiek. Het idee was om de lezers te inspireren zodat ik wat meer volgers zou krijgen. Nou: dat heb ik geweten, want het ging zo snel. Al snel kreeg ik aanvragen van veel Nederlandse merken en zelfs in het buitenland wisten ze Shopaholiek te vinden. Ook ikzelf moest er aan geloven en ook zelf af en toe op de foto. De foto in de header was mijn eerste officiële persfoto. Die is toen gemaakt door een professionele fotograaf. Inmiddels maak ik die ook met mijn iPhone. Kniesoor die het verschil kan zien tegenwoordig. In de loop der jaren zijn de iPhones enorm vooruitgegaan met camera‘s. En dat zie je.

Dat drukke bloggen en veel foto’s maken had natuurlijk consequenties. Mijn kinderen vonden het niet altijd leuk om te poseren voor mij en aangezien zij er niet om gevraagd hebben heb ik hulp gevraagd en ben ik met meer vrouwen Shopaholiek gaan uitbreiden. Het was inmiddels een uit de hand gelopen hobby,Op ons hoogtepunt werkte we aan Shopaholiek met 8 vrouwen. Dagelijks schreven we minstens 3 artikelen per dag en de views en bezoekers gingen door het dak. We hebben zulke leuke dingen meegemaakt. Op persreis naar Parijs, Florence, vakanties in het binnen- en buitenland, premières en superleuke events. En alles is vastgelegd op camera.

De foto’s werden steeds professioneler. Op het moment dat we een echte fotograaf in ons midden kregen – Hanneke Faber – waren de foto’s echt zo ‘on point’. In diezelfde periode emigreerde ik naar het buitenland en zijn mijn vaste bloggers mij voorbij gegaan in het fotograferen. Ik kon er serieus niet aan tippen. Ik had in Dubai het geluk dat het licht altijd fantastisch was, maar het niveau dat de bloggers op dat moment hadden was niet normaal. Hanneke leerde ze zoveel en ik was daar uiteraard wel echt heel trots op! Terugkijkend was het zo bijzonder allemaal wat we voor elkaar kregen en wat we neer hebben gezet op ons platform Shopaholiek.

De laatste tijd staat het bloggen een beetje op een lager pitje. De ergste hype is voorbij helaas maar wij hebben mooi wel mee mogen snoepen van al het leuks wat het ons bracht. 3 van onze bloggers zijn voor zichzelf begonnen en hebben een echte serieuze carrière opgebouwd in de fotografie. Wij zijn nu nog met 4 over en je voelt hem al aankomen denk ik: de echte camera’s zijn inmiddels ingeruild voor de nieuwste iPhones want de kwaliteit van de foto’s en vooral van de iPhone 13 pro is zo mooi! Daar hoef je geen camera meer voor uit de kast te trekken. En hoe makkelijk is het om je foto’s gelijk te kunnen uploaden in ons account en zo gelijk je artikelen uit kunnen werken. Het wordt ons steeds makkelijker gemaakt.

Mijn collega heeft haar iPhone 13 pro inmiddels al in huis en maakt er de mooiste foto’s mee. Nog een paar dagen wachten en dan krijg ik mijn iPhone ook. Ik ben heel benieuwd!

Groetjes, Angelique

Sponsored blog

Facebook Comments Box
Angelique

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply